Denk je dat je ziek wordt? Of heb je inmiddels de griep al? Misschien helpt het als we zeggen dat we met je meeleven en je waarschijnlijk niet alleen bent. Vandaag hebben wij een paar recepten op een rijtje gezet die kunnen helpen tegen de griep. Het zijn natuurlijk geen wondermiddelen, maar misschien voel je je er wel een beetje beter door. Als je ziek bent, is eten niet echt vaak iets waar je aan denkt. Je bent moe, hebt geen trek, medicijnen veranderen je smaak, je hebt pijn of hebt moeite met slikken. Erg lastig natuurlijk, want juist nu je ziek bent heeft je lichaam meer voedingsstoffen nodig dan normaal. Probeer daarom een van deze recepten, wie weet helpt het een beetje!


Keelpijn

Als je keelpijn hebt is eten überhaupt een grote uitdaging. Wat je het beste kunt doen ik over schakelen op vloeibaar eten. Het werkt altijd. Wat wel lastig is, is dat sommige melk producten meer slijm aanmaken en je dus weer meer moet slikken. Kijk dus goed uit met welke ingrediënten je gebruikt.

Hele dag al koud?

Zit je al de hele dag ingepakt met een sjaal om en heb je al een paar extra sokken aan omdat je het zo koud hebt en wordt het maar niet warmer voor jou gevoel? Probeer dan eens wat warme drankjes. Warme chocolademelk met Maca en gember bijvoorbeeld. Warm, gezond én lekker in één!

Ontbijtje

Je werd vanochtend wakker en je voelde dat het griepje misschien wel opkomt? Bah.. Begin je dag dan goed met een extra gezond havermout ontbijt. Probeer bijvoorbeeld eens deze Haealthy Mango smoothie bowl met havermout en kokos.

Soep

Goede soepen met lekker veel kruiden en groenten zijn onmisbaar als je ziek bent. Dit kan ook goed werken bij keelpijn! probeer eens de Heerlijke wortel pastinaak soep of de Thaise curry soep met courgette en zoete aardappel. 


Lees ook:

Dit zijn de effecten van het koude weer op je lichaam!

Waarom je gezonde dieet ervoor kan zorgen dat je vermoeid bent

Aromatherapie: 5 geuren die je gezondheid stimuleren