Hoe gelukkig je wel niet wordt van het idee om even een burger met friet en een milkshake weg te werken, hoe snel je je weer ongelukkig voelt erna. Fastfood is populair, ja. Gezond niet maar dat weten we onderhand wel. Maar wist je ook dat fastfood een negatieve impact heeft op je emoties? Volgens Rachel Kelly, de vrouw achter The Happiness Diet, is de impact heftiger dan je denkt.

Transvetten

Het zit ‘m dus in de transvetten. Normaal gesproken als je een burger of iets dergelijks besteld, neem je hier nog een portie friet bij. Maar die frieten, die zitten dus hoog in transvetten wat de balans van omega-3 vetzuren van het lichaam verstoort. Uit onderzoek blijkt dat een laag hoeveelheid van die omega-3 vetzuren leidt tot een slecht humeur. En volgens Rachel kan je depressie, agressie en pessimisme allemaal koppelen aan een gebrek aan omega-3 vetzuren.

Het zit overigens ook niet alleen in eten maar ook in drank. Als je een fan bent van frisdrank heeft dit ook hetzelfde effect. In frisdrank wordt vaak Aspartaam toegevoegd (een kunstmatige zoetstof die ongeveer 200 maal zo zoet is als suiker) wat de natuurlijke productie van serotonine in jouw lichaam vertraagd – voor wie het niet weet: serotonine heeft invloed op je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Dus, minder serotonine = minder vrolijk.

Long story short: als je zin hebt in fastfood, eet het. Maar wees wel bereid op een slecht humeur erna.