Dat klinkt als water en vuur, maar het is echt gebeurd. McDonald’s is een proef gestart met een vegan hamburger , genaamd de McVegan. De burger ziet eruit als een normale hamburger, maar de McVegan bestaat voor 100% uit plantaardige onderdelen. De burger is gemaakt van soja en deze is voorzien van een speciale veganistische McFeasr-saus, tomaat, sla en augurk. Volgens de McDonald’s kun je de burger het beste vergelijken met de Big Mac, alleen dan natuurlijk zonder vlees.


Vegan

Het is tegenwoordig steeds hipper om vegan te zijn. Doordat het zo populair is geworden in de afgelopen jaren spelen ook de grote namen daar handig op in. Zo ook dus de McDonalds. De McVegan is nu alleen nog te verkrijgen in Finland, maar we hopen natuurlijk dat wij hem ook snel kunnen halen!

Vegetarische McChicken

In België hebben ze ook gedacht aan de vegetariërs onder ons. Daar kun je in de McDonald’s verschillende vegetarische wraps met ‘kip’ bestellen. Voor deze vegetarische optie wordt geen kipfilet gebruikt, maar een product op basis van melk. Op deze manier wil McDonald’s ook meer vegetariërs als klant krijgen.

Nog even geduld

Helaas zijn deze vegan burgers niet in Nederland verkrijg baar bij de McDonald’s. Hiervoor moeten we allemaal nog eventjes geduld hebben. Gelukkig hebben wij in Nederland al wel in 225 McDonald’s de zogeheten Veggie burger. De Veggie burger wordt sinds dit jaar wel meegenomen in de reclamecampagnes, maar we moeten dus nog even wachten op de Vega-McChicken en de McVegan.


Lees ook:

Vegan Burrito met pompoen hummus

Veggieburger van zwarte bonen met tomatensalsa

Vegetarische Buddha bowl met pittige pindasaus