Heb je iets te vieren of ben je gewoon op zoek naar een lekker restaurant in Amsterdam? De hoofdstad heeft tal van lekkere opties als het gaat om fine dining, maar deze toppers steken er voor ons met kop en schouders bovenuit. Wij presenteren met liefde en (eet)lust: onze favoriete hotspots voor fine dining Amsterdam!


Restaurant Envy Amsterdam

Bij restaurant Envy Amsterdam doen ze het nét even anders. Hier serveren ze namelijk geen voor-, hoofd- en nagerechten, maar een selectie van bijzondere fine dining gerechten. Ze staan ook wel bekend als de ‘bad boy’ van de gastronomie. Er is geen standaard opgebouwd menu, maar een verrassende, wisselende menukaart.  Je kiest zelf wat van de kaart, bestelt misschien wat bij of je laat het aan de chefs over. It’s all up to you!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Envy Amsterdam (@envyamsterdam) on

Maris Piper Amsterdam

Deze brasserie in de rustige Frans Halsbuurt in hartje Pijp opende nog niet zo lang geleden haar deuren. De chef komt je vast bekend voor, dat is namelijk niemand minder dan Freek van Noortwijk, de man van Katja Schuurman. Maar als je hier komt om BN’ers te spotten doe je iets verkeerd, want dat doet het feestje op je bord te weinig eer aan. Het fijne aan dit fine dining Amsterdamse restaurant is dat ze hun eigen smaak hebben, niet gebonden aan een bepaalde keuken. Verwacht smaaksensaties op je bord en laat je verrassen door de brutaliteit van de chef.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maris Piper Brasserie (@marispiperbrasserie) on

Ron Gastrobar

‘Urban gastrobar zonder franjes’, dat is Ron Gastrobar. En dat past nu eenmaal geheel in het straatje van de chef, Ron Blaauw. Zijn nuchtere blik en donw-to-earth mentaliteit merk je terug in de gerechten. Verwacht pure ingrediënten en bijzondere smaakcombinaties. Daarom heeft dit restaurant een welverdiende plek in onze lijst van favoriete adresjes in de categorie fine dining Amsterdam. Liever Aziatisch? Check dan Ron Gastrobar Oriental, voor de Aziatische keuken met een internationale twist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ron Gastrobar (@rongastrobar) on

Scheepskameel

In ‘Scheepskameel’ ligt de focus op goed gastheerschap en goede producten: tafelen in een ontspannen sfeer, voor alle gelegenheden, voor iedereen. Geen poespas, maar eenvoudige gerechten voor een eerlijke prijs. Een sterke nadruk op rauw vlees, rauwe vis en rauwe groente. Kortom, kakelvers! Hou je van een wijntje? Dan is er goed nieuws: want bij de Scheepskameel is extra aandacht besteedt aan het samenstellen van de wijnkaart, waarop alleen maar Duitse wijnen te vinden zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Scheepskameel (@scheepskameel) on

Scoor jouw etentje voordelig met de Ticketveiling kortingscode!

Meer hotspots

Fine Dining Amsterdam: onze favoriete hotspots

Tropische hotspot in Amsterdam: The Birdhouse

Fine Dining Amsterdam: onze favoriete hotspots

Strandzuid Amsterdam is weer geopend en wij proefden het zomermenu