Toen wij een uitnodiging kregen om het menu te komen proeven bij UMAMI by Han, zeiden we daar geen nee tegen. Dit restaurant onder leiding van Michelin-chef Han Ji, maakt Asian fine dining toegankelijk voor elk publiek. Unieke shared dining en een smaakexplosie van Oosterse smaken in een gezellige setting, dat is UMAMI by Han .


UMAMI by Han Amsterdam

UMAMI by Han heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht en zelfs over de grens in Bejing. Drie van deze restaurants zijn door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, en niet voor niets! In onze hoofdstad neemt het restaurant een plekje in op de Overtoom, op slechts een steenworp van het Leidseplein. Mocht je erna met je vrienden nog een cocktailbar willen bezoeken, ben je er zo! In een sfeervolle inrichting met Oosterse invloeden werden we verrast met smakelijke en verfijnde Aziatische gerechten op mooi opgemaakte borden.

Ondanks de chique uitstraling van het restaurant is de sfeer bij UMAMI gezellig en toegankelijk. Niet voor niets trekt UMAMI dan ook een mix van mensen aan. Jong en oud, groepen vrienden, zakelijke diners en friendly catchups. Het restaurant zit op een doordeweekse avond helemaal vol. De reden daarvoor is niet zo gek: hier wil je zijn!

Asian shared dining

Umami is beter bekend als de vijfde basissmaak in het Japans, en kan letterlijk vertaald worden naar ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’. Naast zoet, zuur, zout en bitter heb je dus ‘umami’. Deze ‘heerlijke smaak’ was dan ook precies wat ons te wachten stond: een smaakexplosie van Oosters lekkers, samengevoegd in een ayurvedisch diner. Het culinaire shared dining concept en sfeervolle inrichting maken dat wij graag nog eens terugkomen bij UMAMI by Han, dat haar plekje met eer heeft veroverd op de Overtoom.

Het nieuwe health pairing menu

Met focus op het vertalen van de Chinese cultuur, vernieuwing en gezondheid brengt chef Han Ji één van de foodtrends van 2019 naar Amsterdam: drink pairing. Met zijn team bedacht de ondernemer en chef een menu waarin ingrediënten van de geserveerde dranken de smaken van de gerechten extra versterken. Daarnaast geven deze dranken de gezondheid een boost, waardoor ze een ayurvedische werking hebben. Van drink pairing naar health pairing dus!

Volgens de Chinese voedingsleer staat voeding gelijk aan medicijnen, en is het dé tool om in balans te zijn en te blijven. Elk soort voedsel en kruid heeft niet alleen een specifieke smaak, maar ook een connectie met de belangrijkste organen in ons lichaam. Voeding kan op deze manier de werking van onze organen stimuleren en voor een lichamelijke gezondheid en balans zorgen.

Aziatische fusion gerechten en mocktails

Met de introductie van het nieuwe health pairing menu brengt Han Ji de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde naar Nederland. De ingrediënten in het menu met bijbehorende mocktails kunnen dan ook de spijsvertering opstarten, zitten vol antioxidanten om ziektes te weren en de opname van voedingsstoffen te stimuleren.

Bij UMAMI by Han genieten gasten van de traditionele Chinese cultuur in een modern en smakelijk jasje. De tafel wordt per gang gevuld met smakelijke gerechtjes om te delen. Social dining, zoals ze dat in China noemen. Benieuwd naar het nieuwe vijfgangenmenu met Aziatische fusion gerechten, die gecombineerd worden met een mocktail of thee met gezondheidsvoordelen? Reserveer dit heerlijke menu dan snel bij UMAMI!


UMAMI by Han

Overtoom 31HS, Amsterdam

Reserveer hier!