Bij restaurant Envy Amsterdam doen ze het nét even anders. Hier serveren ze namelijk geen voor-, hoofd- en nagerechten, maar een selectie van bijzondere gerechten. Ze staan ook wel bekend als de ‘bad boy’ van de gastronomie. Er is geen standaard opgebouwd menu, maar een verrassende, wisselende menukaart.  Je kiest zelf wat van de kaart, bestelt misschien wat bij of je laat het aan de chefs over. It’s all up to you!

Een passie voor verschillende, bijzondere gerechten om te delen, proeven en ervaren.

Inspiratiepalet Envy Amsterdam

Wij lieten ons op het zonovergoten terras aan de Amsterdamse Prinsengracht verrassen door de chef en werden getrakteerd op kleine gerechtjes, geïnspireerd op de authentieke delicatessezaakjes die je in de kleine straatjes van Zuid-Europese steden zoals Rome, Madrid en Barcelona kunt vinden. Dit inspiratiepalet breiden ze constant uit door te kijken naar het buitenland, maar ook door te zoeken dichter bij huis. Kortom, innovatieve gerechten waarin staditionele producten en pure ingrediënten samenkomen.

envy amsterdam envy amsterdam

Het menu

Zo werden wij getrakteerd op een aperitief van witte chocoladebonbon met een vulling van bietjes. Daarna konden we genieten van koningsvis en een crème van dille, die bijzonder gecombineerd werd met de zoete smaak van gepekelde watermeloen. Het geheel werd bovendien prachtig opgemaakt met een versiering van eetbare bloemetjes.

Na de koningsvis stond het volgende visje op het menu: een bijzonder gerecht van knapperige scholfilet en een crème van polenta, gepofte mais en een saus van koriander, waarbij ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien om het gerecht weer opnieuw te kunnen proeven. Yum! Het dessert was een ode aan de passievrucht, waarbij de combinatie van passie ijs, -mousse en -saus werkelijk wegsmolt op je tong.

Heb je iets te vieren of wil je indruk maken op je date? Breng dan een bezoek aan Envy Amsterdam, want deze bijzondere ervaring van een sensatie aan verschillende smaken blijft je bij.


Envy Amsterdam | Prinsengracht 381 | www.envy.nl

Ma – do 18:00 – 01:00 | vrij – zo 12:00 – 15:00 en 18:00 tot 01:00


Meer hotspots

Review Envy Amsterdam: de ‘bad boy’ van de gastronomie

Tropische hotspot in Amsterdam: The Birdhouse

Review Envy Amsterdam: de ‘bad boy’ van de gastronomie

Strandzuid Amsterdam is weer geopend en wij proefden het zomermenu