De tijd van urenlang wachten tot je water kookt en eeuwigheden doen over het prepareren van je maaltijd is wel een beetje voorbij. En laten we eerlijk wezen, wie heeft daar vandaag de dag nog tijd voor? Wij in ieder geval niet. Met behulp van de volgende gadgets voor in de keuken bespaar jij jezelf in ieder geval enorm veel gedoe. En tijd.


1. Een kokendwaterkraan

Wie heeft er nou tijd om te wachten op die bubbeltjes in je water, die verschijnen als ‘t eindelijk begint te koken? Niemand. Met een kokendwaterkraan zet jij binnen no-time een kop thee voor jezelf of kan je je spaghetti (bijvoorbeeld deze variant met avocadosaus) de volgende keer ongeveer tien keer zo snel maken. Je krijgt namelijk direct kokend heet water uit je keukenkraan. Vaak zit er ook nog eens een kinderslot op en spettert -ie niet. Bonus: je kookt ook nooit meer te veel water, da’s namelijk slechter voor het milieu dan je in eerste instantie denkt. 

2. Een goede knoflookpers

Niets vervelender dan drie dagen stinkende vingers doordat je weer een halfuur met die twee tenen knoflook in gevecht was. Want zeg nou zelf; meestal zijn die dingen gewoon veel te klein voor je messen, maar je hebt ze absoluut nodig in je gerechten. Knoflook maakt je maaltijden namelijk stukken gezonder.  Weet je wat je dan nodig hebt? Een goede knoflookpers. Met échte kwaliteit kan je er zelfs een hele knoflook met vel in gooien, dan scheidt de pers het vel zelf van de gedeeltes die je kunt gebruiken. Sommige varianten hebben ook een ingebouwd schoonmaaksysteem, waardoor je geen moeilijkheden meer hebt met de pers bij het schoonmaken van al die gaatjes. 

3. Een hamburgerpers

Dit is niet alleen een tip voor de vleeseters onder ons, maar ook voor de vegetariërs en veganisten! Met een hamburgerpers kan je namelijk in een handomdraai een zoete aardappel- of rode bietenburger maken. Met de pers heb je echter geen problemen meer met het rond of plat maken van de burger, dat gedeelte wordt namelijk voor je gedaan. Geen gepruts meer met je handen of een fles om het geheel plat te krijgen, de aluminium vorm perst het automatisch tot een perfecte burger. Klaar is kees!  

4. Een kruidenmolen

De zout- en pepermolen kennen we allemaal wel, maar een kruidenmolen kan ook ontzettend goed van pas komen in de keuken. Dille, bieslook of basilicum snijden aan het einde van je kooksessie gaat hier namelijk veel sneller mee. En, laten we eerlijk wezen, het moment waarop je je verse kruiden hakt is meestal ook het moment waarop we het snelste in onze vingers snijden. Lekker ontwijken dus, met een kruidenmolen die gewoon nog alle heerlijke smaken van je verse kruiden behoudt.

5. Een speciale afgietpan

Het afgieten van je pasta of spaghetti betekent óf dubbele afwas óf strubbelingen met de pan en pannenlappen. Klinkt moeilijk, is het ook. En waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je hebt namelijk gewoon pannen met een deksel met gaatjes, zodat je ‘m gewoon op z’n zij kunt houden en het water kunt afgieten. Zo’n deksel klik je vaak vast, dus je loopt ook geen risico meer op verloren spaghetti in je gootsteen of ongelukkige brandwonden.