De wintersport vakanties zijn geboekt, de kleding is gekocht en het wachten duurt eigenlijk al te lang. Het is weer bijna zover! We mogen bijna op wintersport. Op de piste is het natuurlijk altijd al een feestje, maar je kunt het dus nog leuker en makkelijker maken voor jezelf dit jaar. Met deze handige tips en gadgets wordt deze wintersport vakantie nog leuker en beter voor jou.

De 3 tofste gadgets voor de wintersport!


Google maps

We kennen allemaal Google Maps wel. Deze app kan zien waar je geweest bent en wat je dus gedaan hebt op een dag. Ook is Google Maps onze beste vriend als we even niet meer weten waar we zijn, of als we de weg niet meer weten. Maar, Google Maps heeft nu een nieuwe functie waar alle wintersporters blij van worden. Sinds kort is er dus aan de mogelijkheden van bewegen ook het skiën toegevoegd. Als je je bevind in een ski gebied en je gaat met een bepaalde snelheid naar beneden, dan neemt Google aan dat je aan het skiën bent. Je kunt hiermee aan het einde van de dag zien hoeveel kilometer je geskied hebt en hoe lang je daar over gedaan hebt.

Wil je deze functie gebruiken? Dan moet je wel even de app updaten. Ook moet je toestemming geven aan de app om je locatie te gebruiken op je telefoon. (Dit vreet batterij, dus zorg wel voor een draadloze oplader onderweg)

Nooit meer een kind kwijt (KIGO Watch)

Volgens mij heeft elke ouder het wel eens meegemaakt op wintersport. Je zit in de lift en onderaan kom je erachter dat een van je kinderen weg is. Je raakt volledig in paniek en weet niet meer wat je moet doen. Tussen al deze skiënde mensen vind je je kind nooit meer terug denk je. Maar geen paniek meer! KIGO Watch heeft hier de perfecte oplossing voor gevonden. Ze hebben een horloge voor kinderen ontworpen met een GPS tracker. Je hoeft alleen een KIGO horloge voor je kinderen aan te schaffen, en een app te downloaden op je telefoon en je kunt altijd zien waar je kinderen zich bevinden.

Afbeeldingsresultaat voor KIGO horloge

Maak van je helm een speaker

Tijdens het reizen, het sporten of gewoon op de bank, we vinden veel mensen het fijn om muziek te luisteren. Misschien wil je ook wel muziek luisteren tijdens het skiën? Vaak zijn oortjes niet fijn onder een helm en een koptelefoon kan al helemaal niet. Gelukkig heeft Domio daar een oplossing voor. Dit is een nieuw soort speaker die je op je helm plakt en op die manier kun jij genieten van je muziek tijdens het skiën zonder dat je last hebt van vervelende oortjes en draadjes. Het geluid blijft goed tijdens harde wind of een harde sneeuw bui en hij is ook waterdicht waardoor je je nergens zorgen om hoeft te maken. Je maakt via bluetooth verbinding met de speaker.

Afbeeldingsresultaat voor domio speaker helm


Lees ook:

Wintersport kleding trend 2018; in stijl de piste af glijden!

Wintersport vakantie; 5x de meest bijzondere plekken!

Deze essentials moet je hebben voor je op wintersport gaat!