Yes, Halloween staat weer voor de deur! Haal de griezelige decoraties en outfits maar weer tevoorschijn. Iets wat natuurlijk ook hoort bij deze tijd: mega lekkere Halloween gerechten! Iets wat gewoon niet te missen is bij Halloween zijn natuurlijk de pompoenen. Niet alleen kun je deze als decoratie gebruiken, je kunt er ook super lekkere gerechten mee maken. Hier zijn een paar lekkere gerechtjes met pompoen om helemaal in de stemming te komen!

Glutenvrije pompoencake

Iets wat heel goed matcht bij pompoenen is cake. Deze glutenvrije pompoencake is ideaal om helemaal in de Halloween stemming te komen. Of je hem nou maakt voor een feestje of gewoon lekker voor jezelf, het kan nooit kwaad om zo’n heerlijke cake te bakken.

Dit zijn de ingrediënten die je voor deze cake nodig hebt:

  • 1/2 tl Ongezouten boter, zacht voor de pan
  • 3 Grote eieren
  • 1 cup Pompoen puree 
  • 4 el Ongezouten boter, gesmolten
  • 1/2 cup Honing
  • 1 tl Vanille extract
  • 1/4 Koosjer zout
  • 180 g Amandel bloem
  • 1 tl Pompoentaart kruiden
  • 1 tl Zuiveringszout

En zo maak je ‘m!

  1.  Smeer alvast een laagje boter in een taartvorm
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Gebruik een grote kom, klop hier de eieren in. Terwijl je de eieren klopt, mix je de pompoen, boter, honing, vanille en zout er ook bij. Voeg daarna de amandel bloem erbij. Voeg daarna ook de pompoentaart kruiden en zuiveringszout erbij. Wanneer het beslag dik is, is het goed. Hier wordt de cake fluffy van
  4. Giet het beslag in de taartvorm. Ga vervolgens met een spatel over de bovenkant van de cake. Stop de cake vervolgens in de oven. Om te kijken of de cake klaar is, kun je met een satéprikker in het midden van de cake een gaatje prikken. Het bakken van de cake duurt ongeveer 45 minuten

Romige pompoensoep

Iets dat ook ontzettend goed bij de dit koudere weer past is soep. het klinkt misschien heel simpel, maar er is niks prettigers dan thuiskomen na een koude dag en lekker op te warmen met een warme, lekkere kop soep. Deze pompoensoep is ontzettend romig, lekker als voorgerechtje maar zeker stevig genoeg als hoofdgerecht met brood erbij.

Dit heb je nodig om de soep te maken:

  • 1 el Kokosolie
  • 1 Ui (gesneden)
  • 2 Teentjes knoflook (gemalen)
  • 1 tl Gember (gemalen of fijn gesneden)
  • 1 tl Tijm
  • 1/2 tl Cayenne peper
  • 1 kg Pompoen
  • 400 ml Kokoscrème
  • 360 ml Groentebouillon
  • Zout en peper

En zo maak je hem!

  1. Doe de kokosolie in een pan, samen met de ui, knoflook en gember
  2. Voeg vervolgens de tijm en cayenne peper toe. Blijf roeren tot de uien zacht zijn geworden
  3. Doe nu de kokosolie bij de mix, samen met de groentebouillon en pompoen, laat dit koken
  4. Doe het vuur uit en laat het sudderen tot de pompoen zacht en gekookt is, dit duurt ongeveer 10 minuten
  5. Mix de pompoenmix in een blender tot het vloeibaar genoeg is om als soep te serveren.
  6. Warm de soep wat meer op en voeg zout en peper toe
  7. Serveer de soep met met wat pompoenzaadjes als extra decoratie
  8. Laat de pompoen cake afkoelen op een koelrek voor 30 minuten. Daarna kan je hem serveren

Zie ook

Met deze gerechten kom je snel in de Halloween stemming!

Gevulde pompoen met kikkererwten en knoflook-rucola crème

Met deze gerechten kom je snel in de Halloween stemming!

Heerlijke pompoen cheesecake bars!