Een overheerlijke en frisse gevulde pompoen. Nu het wat kouder begint te worden, past pompoen weer perfect tussen diner wensen. Natuurlijk kun je pompoen ook tijdens de warme zomerdagen eten, maar toch leggen we vaak de associatie met de winter als we denken aan deze groente. Zou het komen door Halloween? We don’t know! In ieder geval kan er weer volop pompoen gegeten worden. En al helemaal in combinatie met kikkererwten en knoflook rucola crème. Yummie!

Bereiding Gevulde pompoen met kikkererwten & knoflook rucola crème

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de pompoen door de helft en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met 1,5 theelepel olijfolie Kruid de pompoen met peper en zout en schuif hem in de oven. Doe de plaat in de oven en rooster hem in 45 minuten gaar
  2. Verwijder de zaadjes van de pompoen en leg ze apart. In de tijd dat de pompoen in de oven zit, rooster je de pijnboompitten in een koekenpan tot deze goudbruin kleuren. Wanneer ze klaar zijn leg je ook deze even apart
  3. Ga nu aan de slag met de rucola crème. Voeg de cashewboter, water, knoflook, citroenschil, 1 eetlepel citroensap, coconut aminos, rucola en peper en zout toe aan een blender. Meng het vervolgens voor 45 seconden in een blender. Gebruik de hoogste stand en wacht tot het mengsel glad is. Bewaar de crème in een bakje en plaats deze in de koelkast tot deze klaar is voor gebruik
  4. Pak nu een koekenpan en bak hier de sjalot in. Voeg ook de kikkererwten toe en breng op smaak met zout en peper. Wanneer de kikkererwten warm zijn roer je deze door de resterende eetlepel citroensap
  5. Verdeel vervolgens het mengsel van kikkererwten over beide pompoenhelften. Besprenkel deze met de knoflook rucola crème en garneer met pijnboompitten en wat rucola

Easy peasy lemon squeezy! Zo simpel, toch! Nu is het tijd om lekker te genieten.

Lees ook

Gevulde pompoen met kikkererwten en knoflook-rucola crème

Hoe start ik een vegan levensstijl?

Gevulde pompoen met kikkererwten en knoflook-rucola crème

Heerlijke herfst pompoensalade met zaden & feta