In april opende Mastino V in Amsterdam haar deuren; de allereerste glutenvrije en vegan pizzeria van Nederland. Voor diegene die Mastino al kennen, weten dat ze bij hun andere vestiging in De Pijp ook al een aantal vegan en vegetarische pizza’s verkochten, maar de eigenaren besloten dat het tijd was voor de volgende stap. Een restaurant met alleen maar glutenvrije pizza’s. Eigenaar Novella Rosi-Scholten: “Mensen waren zo enthousiast over de verschillende soorten deeg en vroegen waarom we geen glutenvrij deeg hadden. Daarvoor kunnen ze nu naar V.”

Aanbod

Waar ze in april met 6 pizza’s op het menu begonnen, hebben ze er ondertussen al 12! Ze hebben bij “V” alleen gluten vrij en veganistisch. Ideaal voor mensen met een gluten allergie en/of -intolerantie, want ook zij kunnen genieten van een lekkere verse pizza (zonder ze zelf te moeten maken). De bodems bij mastino V worden gemaakt van rijstmeel, maismeel en amandelbloem en ondanks dat het van glutenvrij meel wordt gemaakt, proef je geen verschil met “normale” pizza bodems. De vegan pizza’s zijn daarnaast allemaal met plantaardige kaas gemaakt.

Red velvet pizza

Natuurlijk was er voor ons weer veel te veel keus en besloten we om 3 pizza’s te testen. Een ervan was de ‘Red velvet’ pizza, met gemengde sla, rode biet, avocado, walnoten en citroen olie. Echt een aanrader als je van een hele frisse smaak houdt. Het is alles behalve een traditionele pizza, maar dat maakt hem juist zo ontzettend lekker.

Full moon pizza

Verder kozen we voor de ‘Frida & Diego’ met tomatensaus, vegan kaas, guacamole room, chilipeper, rucola en koriander en de ‘Full moon’. De Full moon was een pizza met tomatensaus, vegan kaas, vegan pesto, rucola, pijnboom pitten en knoflook olie. Bij geen enkele pizza proef je dat de bodem van een ander soort meel is gemaakt. Ook als niemandje zou vertellen dat je een pizza met vegan kaas aan het eten bent, zou je het absoluut niet door hebben. Ik vond de pizza’s persoonlijk zelfs lekkerder dan de reguliere pizza’s die we kennen.

Frida & Diego pizza

Prijs

De prijs van de pizza’s ligt wel wat aan de hogere kant. De pizza’s kosten tussen de 15,- en 19 euro. Maar met in gedachten dat alle pizza’s met glutenvrij meel en veganistische kaas zijn gemaakt (en dit natuurlijk geen goedkope producten zijn) is het wel een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Al met al, of je nu vegan bent, een glutenallergie hebt of gewoon een enorme pizza fan, de pizza’s zijn zeker een tripje naar de Bilderdijkstraat waard. En als je er langs bent geweest, laat ons dan vooral even weten hoe het hebt ervaren!

Mastino V | Bilderdijkstraat 192 H | Amsterdam | mastionopizza.nl| Dinsdag – Vrijdag 17:30 – 22:00 | Zaterdag & Zondag 16:00 – 22:00


Meer hotspots?

De Kruidfabriek by LUTE

Jackson Dubois

SNCKBR Eindhoven