Jij gebruikt ook vast wel eens een blikje bonen of mais voor in je burrito’s. Peulvruchten zitten bomvol proteïne, vezels, vitaminen en mineralen. Daarom passen ze bij een gezond eetpatroon net als groenten. Maar zijn groenten en peulvruchten uit blik wel gezond?


Groenten en peulvruchten uit blik zonder conserveringsmiddelen

Inblikken is een beproefde en natuurlijke wijze van conserveren. Veel mensen denken dat er allerlei conserveringsmiddelen aan groenten in blik worden toegevoegd, maar dat is helemaal niet het geval. Blik heeft namelijk beschermende eigenschappen waardoor conserveringsmiddelen helemaal niet nodig zijn bij groenten en peulvruchten uit blik. Zelfs zonder conserveringsmiddelen blijven ze dus heel lang goed. En doordat ze na de oogst, op het punt van perfecte rijpheid worden ingeblikt of ingevroren, gaan er dus geen vitamines verloren.

Zoutarm en geen toegevoegde suikers

Maar zit er dan niet veel zout en suiker in blikken groenten en peulvruchten? Nee, ook daar hoef je niet bang voor te zijn. Veel ingeblikte groenten, zoals die van Bonduelle, zijn volledig vrij van toegevoegde suikers en bevatten slechts een snufje zout voor de smaak. Hoef je het zelf niet meer te doen. Bovendien bevatten bijna alle groenten enkel van nature aanwezige suikers, en binnenkort is er ook mais zonder toegevoegd zout beschikbaar. Minder dan 1% van de dagelijkse zout- en suikerconsumptie komt uit groenteconserven.

Blik op gezondheid

Hoe zit het dan met de algemene voedingswaarden? Nou, die zijn ook zeker niet slecht. Op de meeste groenten en peulvruchten uit blik wordt sinds kort de Nutritscore geplaatst. Deze geeft aan hoe gezond een product is. Producten kunnen een beoordeling krijgen van A t/m E. Peulvruchten en groenten scoren vaan een A. Ook uit blik is het dus een gezonde optie.

Lees ook

Zijn groenten en peulvruchten uit blik gezond?

Deze verpakking is het meest recyclebaar

Zijn groenten en peulvruchten uit blik gezond?

Zijn groenten en peulvruchten uit blik gezond?