Wat is de kracht van planten en welke zijn goed voor je huid? Wetenschappers van het huid verzorgingsmerk Clarins doen al jaren onderzoek en delen graag hun bevinden met ons. Deze natuurlijke producten zijn bijvoorbeeld ideaal om maskertjes van te maken. Of kijk bij het kopen van huidproducten of de volgende planten erin zitten. Sowieso raden we altijd aan om zo natuurlijk mogelijke producten te gebruiken, want dit zorgt voor de best verzorgde en stralende huid!

Deze natuurlijke producten zijn goed voor je huid!


Schoonvrucht

De traditionele geneeskunde gebruikt deze plant voor ontstekingsremmende werking. Deze plant is verantwoordelijk voor het laten stralen van je huid.

Avocado

De avocado stimuleert tegen de vernieuwing van je huid en helpt om het soepel te houden.

photo by: ful-filled.com

Haver

In de traditionele geneeskunde staat haver bekend om z’n verzachtende kwaliteiten. In huidverzorgingsproducten wordt het gebruikt vanwege de suikers uit de zaden, die hebben een verstevigende werking op je huid.

Mariadistel

De olie uit de zaden van deze plant is rijk aan essentiële vetzuren. Het maakt je huid zacht en heeft veel comfort.

Kiwi

Kiwi is hoog in vitamine A, C, B, E en mineralen. Het verhoogt de opnamesnelheid van voeding in je huid en hierdoor krijg je een stralende tint.

Quinoa

De zaden van quinoa zijn rijk aan aminozuur en proteïne en zorgen ervoor dat je huidbarrière sterker wordt.

Cacaoboom

Het wordt gebruikt om je huid te voeden en te beschermen tegen uitdroging en ouder te worden. Het poederextract is rijk aan polyfenolen en poligomere proanthocyancdinen die hebben weer verzachtende en beschermende kwaliteiten.

Foto: iStock

Gemberlelie

De nationale bloem van Cuba zorgt ervoor dat je huid minder snel oud wordt.

Kurkuma

Het poeder van de geelwortel wordt in de Aziatische geneeskunde gebruikt vanwege z’n grote ontstekingsremmende werking. Het beschermt je huid tegen oxidatieve stress en stimuleert de communicatie tussen de cellen.

Kortarige zeekraal

Deze zeekraal vind je aan alle kustlijnen in Europa. Hij maakt zelf olie aan die het water in je epidermale cellen vasthoudt. Hierdoor is je huid optimaal gehydrateerd.


Lees ook:

Dit is de béste huid verzorging tijdens de winter maanden!

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!

5 plantaardige beauty-foods voor een mooiere huid!