Kun je het je voorstellen? In het jaar 2025 zal één op de 2 kinderen worden gediagnosticeerd met autisme. Dit concludeerde wetenschapper Stephanie Seneff van het gerenommeerde MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory in de Verenigde Staten.

Seneff heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar gifstoffen en het effect ervan op aandoeningen en ontwikkelingsstoornissen als autisme. Zij is tot de conclusie gekomen dat onkruidverdelger glyfosaat, die onder de naam ‘Roundup’ door Monsanto wordt verkocht, verantwoordelijk is voor de explosieve stijging van het aantal kinderen met autisme.

Autisme & Glysofaatvergiftiging

in 2009 werd bewezen Prof. Gilles Seralini en zijn team aan de universiteit van Caen, dat zelfs een kleine hoeveelheid van Roundup, dodelijk is voor de menselijke celcultuur (het onderzoek vind je hier). Een van de reden ook waarom uit de gegevens van Seneff blijkt dat er een sterk verband is tussen het gebruik van Roundup en de toename van ontwikkelingsstoornissen en autisme.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de symptomen van autisme sterk overeen komen met de verschijnselen van glyfosaatvergiftiging. Toeval? Volgens een recente studie niet. Deze studie sluit volledig aan op de bevindingen van Seneff. De studie concludeert dat zwangere vrouwen die in gebieden wonen waar veel pesticiden worden gebruikt, liefst 60 procent meer kans hebben op een autistisch kind.

Moedermelk

Hoe dit komt? De vrouwen die zwanger raken in de gebieden waar veel pesticiden worden gebruikt hebben uitzonderlijk hoge concentraties glysofaat in hun moedermelk. In de moedermelk van Amerikaanse vrouwen in het bijzonder. Seneff bevestigde dat er in de moedermelk van deze vrouwen tussen de 760 en 1600 keer meer glyfosaat zit dan de EU in zijn drinkwater toestaat (het onderzoek vind je hier).

Klein opluchting voor ons, urinemonsters laten zien dat Amerikanen 10 keer zoveel glyfosaat in hun lichaam hebben als Europeanen. Maar dit betekent niet dat wij ook geen hoge concentraten binnen kunnen krijgen, Nederland Nederland staat namelijk wereldwijd in de top 3 met het hoogste gifgebruik per hectare.

Maatregelen?

“Volgens mij zijn we al te ver gegaan en moeten we heel drastische maatregelen gaan nemen,” zegt de toxicoloog. Maïs en soja worden veelvuldig besproeid met Roundup en op deze manier komt glyfosaat terecht in veel voedselproducten. De herbicide wordt ook in diervoer gevonden.

Stephanie Seneff is auteur van meer dan 170 wetenschappelijke studies. Een aantal van die studies gaan over de link tussen giftige chemicaliën en ziektes. Haar huidige werk is gericht op de relatie tussen gezondheid en voeding.

Bekijk hieronder haar recente TED-lezing:


Meer onderzoek?

Zoveel water bespaar jij als je 1 dag geen vlees eet!

Het drinken van bietensap voor je workout verjongt je hersenen.

Waarom je lichaam magnesium nodig heeft en hoe je een tekort kunt aanvullen.