Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zegt men wel eens. Met allerlei leftovers, verschillende soorten sauzen, zuivel en groenten is het soms moeilijk om je koelkast opgeruimd te houden. Zo is het lastig om te bedenken wat je gaat maken omdat je slecht overzicht hebt wat er in je koelkast ligt. Bovendien zie je door de chaos niet meer welke producten misschien (bijna) over datum zijn en moet je ze uiteindelijk weggooien. Zonde! En zeg nou zelf, wie wordt er nou niet gelukkig van een perfect ingerichte koelkast? Lees hier hoe jij jouw orde in de chaos van jouw koelkast kunt scheppen.

Orde in de chaos creeëren

Is jouw koelkast een grote chaos? Om orde in deze chaos te creëren moet je bij het begin beginnen. Haal je hele koelkast leeg en maak hem goed schoon. Gooi producten weg die over datum zijn en maak een lijst van essentials die je altijd in je koelkast wil hebben liggen. Pak deze lijst erbij als je boodschappen gaat doen zodat je ook gericht boodschappen doet en ook hierin tijd bespaart. Als laatste stap ga je alles wat je terug in je koelkast plaatst een vaste plek geven. Zo weet je waar je wat kunt vinden en heb je overzicht over wat op is wanneer je boodschappen gaat doen.

Temperatuur in je koelkast

De ideale koelkasttemperatuur is 4 graden. De meeste koelkasten zijn bovenin net iets koeler dan onderin. Wil je optimaal gebruik maken van dit temperatuurverschil? Deel dan je koelkast hiernaar in. Zet producten die langer houdbaar zijn bovenin en producten die snel bederven onderin. Er bestaat niet voor niets zoiets als een groentela!

All the way

Wil je all the way gaan en een echte Pinterest koelkast in huis halen? Dan is het tijd om transparante bakjes te kopen en labels te maken. Als het goed is heeft ieder product nu al een vaste plek en ligt soort bij soort dus is het een kwestie van de producten in de bakjes doen. Het ziet er mooi uit maar of het ook echt handig is…. Tsja, dat moet je zelf maar ontdekken! Wij vinden bakjes vooral handig om maaltijden in te bewaren die je hebt gemealprept.

Heb jij het opruimvirus nu helemaal te pakken? Lees hier hoe jij je kledingkast ook lekker op kunt schonen.