Je zou het niet geloven, maar de meeste mensen hebben nog nooit écht lekkere koffie geproefd. Dit zal je misschien verbazen, maar het is niet makkelijk om echte koffie van goede kwaliteit in je kopje te krijgen. Het proces dat aan je cappucino of zwarte koffie vooraf gaat is best ingewikkeld en neemt veel tijd in beslag. Zo zijn er veel factoren die de smaak van je koffie verpesten. Dan hebben we het niet eens persé over de bereiding, ook al kan daar zeker ook het een en ander bij mis gaan. Het moment vanaf het oogsten tot het branden en de weg naar jou toe, zijn de momenten die essentieel zijn. Laten we eens in gaan op hoe dit nu wel of juist niet goed gebeurt.


Goede koffie, wat is dat?

Het drinken van goede koffie heeft dus niet alleen te maken met hoe het bereid wordt, maar ook met het proces dat er aan voorafgaat. Elk moment, vanaf de boom tot het schenken in de kop heeft invloed. Als de boon tijdens het oogsten niet goed wordt verwerkt, te lang is gefermenteerd, te lang wordt gedroogd of samen met (stinkend) vee word vervoerd kan dit de smaak van je bakkie verpesten. Oke, dus deze factoren zijn allemaal essentieel voor goede koffie. Maar twee dingen onderscheiden de meest verrukkelijke koffie van een kopje slootwater: de kwaliteit van de boon en de versheid van de branding.

Hoe kom je dan aan goede koffie?

Als je écht lekkere koffie wilt, moet je dus vers gebrande bonen hebben. Helaas kun je daar moeilijk aan komen, de bonen die je in de winkel kunt kopen zijn vaak al meerdere maanden oud. Betekent dit dat je maar dag moet zeggen tegen wél verrukkelijke koffie? Gelukkig niet! Koffie smaakt het beste tussen de één en vier weken na de branding. Bij Frank & Fresh coffee is dit precies het moment dat ze het bij jou langs brengen!

Koffie thuis bezorgd

ja, je las het goed, Frank & Fresh cofffee bezorgen de koffie bij jou gewoon door de brievenbus. Je hebt de koffie dan precies op het lekkerste moment in huis, zodat je er optimaal van kunt genieten. Ook hebben ze vier soorten koffie van de beste kwaliteit. Je kiest uit welke smaak je wil en ze komen het bij je bezorgen, zo vaak als jij wilt. En wanneer je wilt, zeg je het gewoon weer op.