Koffie is niet weg te denken uit het dagelijks leven van velen. Dit verkwikkende drankje brengt ons zware dagen door en is precies wat we nodig hebben om soms alert te blijven. Al die momenten dat we tot laat moesten studeren of lange dagen moesten werken, was koffie daar om ons er doorheen te helpen.  Ondanks dat te veel koffie niet goed voor ons is, heeft koffie veel gezondheidsvoordelen. Maar gezond of niet, we drinken koffie meestal toch omdat we wat energie nodig hebben. De ene keer lijken we er meer energie uit te halen dan de andere keer. Wat kun je doen om het maximale uit je kopje te halen? Wij hebben het voor je uitgezocht! Met deze 5 koffie hacks voel je je wakkerder dan ooit!


1.Voeg eiwit poeder toe

Tenzij je altijd wat melk aan je koffie toevoegt, krijg je geen eiwitten binnen. Toch heb je eiwitten nodig om je vol te voelen en energie te hebben. Dus als jij je dagen begint met een kopje koffie, overweeg er dan wat eiwitten aan toe te voegen. Dan zul je de rest van de dag minder behoefte hebben om te snacken en meer focus hebben.

2. Doe een koffiedutje

Als je écht een oppepper nodig hebt en het maximale uit je koffie wil halen, doe dan een koffiedutje. Het klinkt niet heel voor de hand liggend, maar een klein dutje doen na het drinken van je bakkie doet wonderen. Je hebt namelijk twee keer zo veel effect. Het uitgeruste gevoel na het slapen en de energieboost van de cafeïne versterken elkaar!

3. Geef extra pit aan je workout

Wil je het maximale uit je thuis workout of sessie in de sportschool halen? Drink een kopje koffie een uur voordat je begint met sporten. Naast dat je koffie je wakker houdt op kantoor, geeft het ook een boost aan je sportprestaties. De cafeïne maakt het makkelijker, zodat je harder kunt sporten, zonder dat het voelt alsof je extra energie kwijt bent.

4. Drink koffie op de juiste momenten

Soms heb je ook later op de dag behoefte aan een oppepper. Maar dat moet niet betekenen dat je later op de avond niet in slaap valt. Zorg er daarom voor dat je in de zes uur voordat je gaat slapen geen cafeïne meer binnen krijgt. Dat betekent niet dat je na de lunch niet meer kan genieten van een lekkere latte of cappuccino. Probeer je inname vanaf dat moment alleen wel af te bouwen.

5. verlicht je vermoeide blik

Als je vermoeid bent en slecht slaapt, ga je het zien in je gezicht. Je wallen en donkere kringen geven aan iedereen weg dat je moe bent. Dat kan je soms nog vermoeider maken dan je al was. Naast dat deze koffie hacks je helpen om je van binnen wakkerder te voelen, kunnen ze je ook helpen je gezicht te verkwikken. Bewaar wat koffie poeder, laat het afkoelen en breng het aan onder je ogen. Was eerst je gezicht en laat de koffie dan 5 minuten intrekken. Haal het weer weg en je zult merken dat je je beter voelt én er beter uit ziet!