Soms hoef je niet altijd maar dingen toe te voegen aan je leven om iets te verbeteren. Denk aan succesvoller zijn. Hierbij is het belangrijk dat je ook sommige dingen laat vallen en stopt met sommige gewoonten om succes te boeken. We hebben het hier uiteraard over slechte eigenschappen die je zou moet laten vallen (of in ieder geval proberen te minderen). Dit zal uiteindelijk alleen maar voordelen geven! Er wordt ook vaak gedacht dat succesvol zijn afhangt van intelligentie, doorzettingsvermogen, geld en geluk, maar dat hoeft helemaal niet altijd zo te zijn.

Door deze 6 dingen uit je leven te bannen, kun jij (nog) succesvoller worden dan je al bent!


Negativiteit loslaten

Als je jezelf met negatieve personen omringt, zul je deze negatieve gedachtes binnen no time overnemen. En hierdoor zul je nooit succesvol worden. Denk er eens over na om jezelf met positieve, ambitieuze  mensen te omringen. Dan zal alles makkelijker en fijner gaan. Je zult hun vibe overnemen en je kun je succes al aan zien komen.

Ja zeggen

Misschien heb je moeite met het nee zeggen tegen dingen en dit kan je enorm in de weg gaan zitten. Als je overal maar ja op zegt terwijl je het eigenlijk niet een wilt, zullen mensen binnen de kortste keren over je heen open en wordt die droombaan nooit wat. Denk goed na voor een ja of nee zegt tegen iets of iemand. Doe het alleen als je er zelf met 100 procent achterstaat, anders kost het alleen maar tijd en energie.

Gezonde levensstijl

Het is bijna een nieuw jaar, en dat betekent natuurlijk een nieuwe start, en een nieuwe gezonde levensstijl! Wanneer je echt iets wilt bereiken, zul je eerst moeten beginnen met jezelf.

Stoppen met multi-tasken

Door jezelf te focussen op één taak, zul je deze taak misschien beter en succesvoller af ronden dan dat je jezelf bezig houdt met 10 anderen dingen. Dus stop met dat multi-tasken. Een opdracht tegelijk.

Perfectionisme loslaten

Soms is het juist een voordeel om heel erg perfectionistisch te zijn, maar vaak is het ook gewoon zonde van je tijd. In plaats van je rot te voelen over de fouten die je hebt gemaakt, kun je je veel beter focussen op de doelen die je nog wilt bereiken en de dingen die goed gaan! Verzet je focus dus. En soms is een opdracht gewoon goed uitgevoerd, niet alles hoeft 100 keer verandert te worden, goed is goed.

Stoppen met excuses verzinnen

Liegen tegen jezelf houdt je alleen maar weg van de doelen die je wilt bereiken. Als je succesvol wilt zijn, wees dan altijd eerlijk tegen jezelf en ook tegen anderen. Verzin geen stomme excuusjes om iets niet te hoeven doen, maar ga er gewoon voor. Alleen zo zul jij er komen! Dus, 3, 2, 1, GO!


Lees ook:

Deze succesvolle CEO’s verklappen hun (rare) ochtendrituelen!

Raak geïnspireerd door succesvolle vrouwen bij the Goaldiggers sessions event

Wat succesvolle mensen doen op maandag!