Slapen in het vliegtuig. We hebben er waarschijnlijk allemaal een enorme hekel aan. Als je net je ogen dicht hebt begint er een kind achter je kei hard te huilen, of iemand loopt net iets te lomp langs je heen. Je hebt geen ruimte en op geen enkele manier kun je lekker zitten. Erg vervelend om helemaal gebroken op je bestemming aan te komen, maar niet getreurd, onderstaande tips zullen je helpen om toch wat uurtjes te kunnen slapen in het vliegtuig.


Sluit jezelf af

Afleiding is de grootste oorzaak van het niet kunnen slapen in een vliegtuig. Neem als eerste, altijd een slaapmasker mee. Ook oordopjes zijn super handig en als laatst is een vest met capuchon slim! Je hebt namelijk niet alleen te maken met het geluid van de motoren, maar ook van de anderen om je heen.

Regel een comfortabele plek

Tegenwoordig kun je al een tijd voor vertrek je stoel uitkiezen op de website van je airline. De beste plek op te kunnen slapen is tegen de wand van het vliegtuig. Reserveer dus al eerste een stoel naast het raam. Neem vor extra comfort, wel even een klein kussentje mee. Het enige nadeel aan deze plek is het naar de wc gaan.. Je moet dan toch echt heel even je buren storen. Maar ach, je slaapt in ieder geval wél lekker.

Neem een volle tas mee

Is het je niet gelukt om een raamplek te reserveren? Neem dan een volle tas mee. Dit is zeker de oplossing voor buikslapers! Het klinkt misschien als een rare tip, maar het is echt een goed oplossing. Klap je tafeltje open en leg je volle tas op de tafel. Leg je kussen bovenop de tas en voilà, je bed is klaar! Je kunt met je hoofd op het kussen gaan liggen en je handen onder je kussen plaatsen. Ook is het fijn dat nu de ruimte onder je benen erg vrij is, dus deze zullen ook nergens last van hebben tijdens jouw dutje.

Help je lichaam om in slaap te vallen

Tijdens je terugreis is deze tip erg handig. Je lichaam is vaak in de war vanwege verschillende tijdzones en dan is slapen al helemaal niet makkelijk meer. Je kunt een beetje melatonine innemen voordat je gaat slapen, zo geef je je lichaam aan dat het tijd is om te gaan slapen. Dit kun je gewoon bij de drogisterij kopen.

Comfortabel is the key!

Trek genoeg laagjes aan zodat je je kunt kleden naar de temperatuur in het vliegtuig. De temperatuur is niet altijd hetzelfde en als je het warm of juist koud hebt dan val je waarschijnlijk nooit in slaap. Trek lekkere sokken aan, een broek die niet knelt, een vest dat je over je handen kunt trekken of als deken kunt gebruiken. En vergeet zeker je slaapmasker en oordopjes niet!


Lees ook:

Vliegtuig-eten, gezond en lekker?

De beste (en leukste!) voorbereiding van je vakantie!

Gezond op vakantie, zo doe je dat!