Nog even lekker snel douchen voordat je je bedje weer induikt. Heerlijk als je het mij vraagt! Helaas is het slapen met nat haar niet zo fijn. Slapen met nat haar brengt mogelijke beschadiging met zich mee. Ook zal je haar zich in een bepaalde vorm drogen, wat meer klitten of een haar breuk kan veroorzaken. Slapen met nat haar is dus slecht voor de gezondheid van je haren.


Slapen met nat haar

Veel mensen denken dat je verkouden kunt worden door met nat haar te gaan slapen. Dat is niet het geval. Een verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus, niet door vocht of kou. Je bent hooguit iets vatbaarder voor het virus als je met nat haar slaapt.

Kwetsbaar

Maar er is wel een andere reden waarom je beter niet met nat haar in bed kan stappen. Je beschadigd je haar ermee. Als je haar lange tijd nat is, zwelt de haarschacht op en is het haar extra kwetsbaar. Om die reden is het ook geen goed idee om je haar te borstelen als het nat is.

Gespleten haarpunten

Als je in je slaap met je natte haar over het kussen beweegt, dan kan het haar breken of uitvallen. Daarnaast droogt je kapsel op een vreemde manier op, waardoor je de volgende dag allerlei trucs met de stijltang uit moet halen om een bad hair day te voorkomen. Door je vervormde haar weer in model te stylen, wordt het poreus en breekbaar. Ook kan het gespleten haar punten veroorzaken.

Strakke knot of vlecht

Een strakke knot of vlecht wordt ook afgeraden met nat haar tijdens het slapen. De haren kunnen dan afbreken door het elastiek. Ook kan het vocht niet goed verdampen als het haar te strak zit, en dat heeft weer haar uitval tot zijn gevolg. Voortaan dus maar even je haar laten drogen voordat je je bed induikt!


Lees ook:

Dingen die je nooit moet doen met je haren voor het slapen gaan

Wat zit er nou eigenlijk precies in onze make-up?

Dit is wat de plek van je puistjes, over je gezondheid vertelt