Een lekker ontspannen massage verdienen we allemaal wel eens na een week lang hard werken! Door te masseren worden je gespannen spieren even aangepakt en daardoor laat je lichaam letterlijk zijn spanning los. Goed kunnen masseren is niet het enige wat belangrijk is tijdens een fijne massage. Er zijn nog veel anderen factoren die belangrijk zijn tijdens dit ultieme geniet momentje!

Ontspannen sfeer

Je kan misschien wel als de beste masseren, maar als de sfeer in de ruimte rumoerig is, dan zal er weinig genoten kunnen worden van de massage. Zorg dus voor een ruimte die rust uitstraalt. Steek bijvoorbeeld wat kaarsjes aan en zet rustgevende muziek op. Of wees juist even helemaal stil en concentreer je op je ademhaling.

Massage olie

Door onze zintuigen worden we makkelijk beïnvloed. Supermarkten weten dat maar al te goed door de geur van bijvoorbeeld vers gebakken broodjes in de winkel verspreiden. Kies tijdens een massage voor natuurlijke etherische oliën die een zachte intensiteit hebben. Het is heel belangrijk om natuurlijke olie te gebruiken zonder kunstmatige toevoegingen. Onze huid neemt namelijk op wat je erop smeert. Wil je geen dure natuurlijke massage olie kopen? Je kunt natuurlijk ook heel goed je favoriete bodylotion hiervoor gebruiken.

De juiste druk

Je moet stevig drukken zodat je de spieren onder de huid voelt bewegen, maar je moet er ook voor zorgen dat je partner niet vergaat van de pijn. Luister daarom naar wat je partner aangeeft: verbaal en lichamelijk. Begin met trage, stevige en lange bewegingen over de lengte van de rug. Maak daarbij gebruik van je hele hand en herhaal dit een paar keer om de spieren warm te maken. Het is belangrijk dat je je niet haast. Check bijvoorbeeld dit filmpje waarin even rustig wordt uitgelegd hoe je een heerlijke massage kunt geven.

 

Je kunt natuurlijk niet dagelijks je partner lief aankijken en een uitgebreide massage verwachten. Daarom is het goed om regelmatig te rekken en te strekken en yoga te doen. Deze dagelijkse stretch routine zal jou je spieren helpen ontspannen. Of verwen jezelf met wat me time en maak een zelfgemaakt gezichtsmaskertje.