We waren nog net niet bijgekomen van de Foodtrend: Matcha en er is al weer een nieuwe matcha trend! Blauwe Matcha! Matcha is groene poedervormige thee uit Japan. Matcha wordt gemaakt van in de schaduw geplaatste theeplantjes. Het proces start een aantal weken voor het oogsten van de matcha. Ongeveer 20 dagen voor het oogsten worden de plantjes onttrokken aan het directe zonlicht en dan worden ze in de schaduw geplaatst. Dit vertraagd de groei en verhoogd de aanmaak van bladgroen in de plantjes. Maar vanaf nu bestaat er dus niet alleen groene, maar ook blauwe matcha en daar kun je hele leuke dingen mee doen, maar of het ook zo lekker is? Dat hebben wij voor jou uitgezocht!


Blauwe matcha

Het heet matcha, het ziet eruit als matcha alleen het smaakt dus niet naar matcha. eigenlijk is het ook helemaal geen matcha. Zoals verteld wordt echte matcha gemaakt van fijne groene theeblaadjes, en wordt blauwe matcha gemaakt van het poeder van de kittelbloem. (butterfly pea). De bloem komt vooral voor in de tropen. De plant is erg kruidig en bevat kleurstof. In Aziatische landen wordt die kleurstof al gebruikt om voedsel blauw te kleuren.

Smaak

Helaas dus helemaal anders dan matcha. Wat ook een minpunt is is dat de fijne stofjes die in matcha kunt vinden, zoals antioxidanten en cafeïne niet in de blauwe variant zitten. Maar je kunt er natuurlijk wel gewoon blauwe matcha latte mee maken. Smaak het dan wel hetzelfde? Niet helemaal, de blauwe matcha latte heeft een milde smaak. Het lijkt een beetje op groente thee, maar de smaak is meer floraal en aards. Door de milde smaak is het wel een ideaal middel om als kleurstof te gebruiken en het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit!


Lees ook:

Maca en Matcha. De nieuwe hype, maar wat zijn het?

Heerlijke healthy kokosnoot matcha cake

De nieuwe foodtrends van 2018!