De restaurants en lunchtentjes openen hun deuren weer en jij mag weer lekker genieten van een heerlijk broodje en koffietje op een terras in het zonnetje. Genieten als je het ons vraagt! Je wilt er vast weer een dagje op uit en wat nieuwe plekken ontdekken in eigen land. Een beetje avontuur is toch wel heel fijn na een lange tijd. Je aan de regels houden is natuurlijk vanzelfsprekend, maar genieten mag ook. Dus waar wacht je nog op.  Ontdek de leukste food hotspots van Nijmegen. 

Nijmegen ligt in de provincie Gelderland. Het klinkt niet heel booming maar niets is minder waar. Het is niet alleen een oude stad met een jonge ziel maar ook de op 9 na grootste stad van ons land. Een bruisende stad die veel te bieden heeft: je voelt de energie, kan gebruikmaken van de gezellige terrassen en toffe hotels. Perfect voor een weekendje weg. Dit had je misschien helemaal niet verwacht en juist daarom is het zo leuk om deze stad snel eens te bezoeken. Tijdens het tripje hoort lekker eten daar natuurlijk bij!

3x Lunch hotspots in Nijmegen

1. Fika 

“De Zweedse koffiepauze is meer dan een koffiepauze”. Fika staat dan ook voor koffie en dus kun je de beste koffietjes van Nijmegen drinken bij Fika. Doe jij geen stedentrip maar woon of werk jij in Nijmegen en ontbreekt er wat inspiratie? “De beste ideeën ontstaan tijdens een fika” bij Fika. Geniet van een Zweeds kaneelbroodje met kardemom onder het genot van een koffietje en jij hebt weer energie voor tien. Naast koffie en kaneelbroodjes kan je er ook heerlijk lunchen in jawel Scandinavische stijl. Ga voor smørrebrød. Heerlijk belegde meergranen boterhammen met Scandinavische specialiteiten. Klinkt heerlijk toch?

Adres: Van Broeckhuysenstraat 5, Nijmegen

2. Munt 

Geen zin in brood, maar wel in een overheerlijke salade voor wat gezonde energie. Ja, dan zit je goed bij Munt. Ze staan voor een fresh feelgoodbar. Dit betekent dat het eten puur en gezond is, maar ook dat je je vingers erbij aflikt. Het leuke van dit concept: het is opgericht door twee vriendinnen die een gedeelde passie hebben voor vers, verantwoord en puur eten. Allebei zijn ze ervan overtuigd dat gezond eten belangrijk is voor een perfecte balans tussen lichaam en geest. Ga voor eerlijk voedsel en kies uit overheerlijke salades, gezonde lekkernijen, soep, stamp potjes of bowls. Vergeet de verse sappen niet! Dus bezoek snel hun lichte karakteristieke pand in het centrum van Nijmegen.

Adres: In de Betouwstraat 28, Nijmegen

3. Café de Blonde Pater

Een begrip in Nijmegen is café de Blonde Pater. Ze streven altijd naar het leveren van kwalitatief goede producten. Denk aan koffie, ontbijt, lunch, borrel en pinchos. Neem ook zeker een koffie want hun barista’s worden opgeleid tot ware experts. Het kan niet missen dat jij de beste koffie hier weet te scoren. De mensen staan ook nog eens altijd voor je klaar en ze streven naar blijvende ontwikkeling. Je kan niet alleen binnen, maar ook buiten genieten op hun verwarmde terras.

Adres: Houtstraat 62, Nijmegen

Voor alle hotspots geldt: vergeet niet vooraf te reserveren óf bestel je eten.