Haast: trein halen, sprintje trekken, nergens tijd voor. Maar avondeten is ook belangrijk. Even snel een frietje halen bij Smullers dan maar. Natuurlijk kan dit af en toe geen kwaad, maar het moet zeker geen gewoonte worden. Gelukkig zijn er genoeg plekken op het station waar je een gezonde maal kunt scoren. Op de volgende plekken kun je verantwoord en gezond avondeten op het station. 


1. Julia’s

Deze klinkt misschien bekend in de oren, want deze overheerlijke hotspot is tegenwoordig bijna op elk groot station te vinden. We hebben het natuurlijk over Julia’s. Het is misschien niet gelijk de gezondste, maar we moeten wat, toch? Laten we het erop houden dat het gezonder is dan een frietje met mayonaise. De pasta wordt vers en met liefde voor jou bereid en dat is ook zeker te merken aan het eten. Het is namelijk heer-lijk. Naast heerlijke pasta verkopen ze ook verse broodjes, croissants en lekkere koffie. Dus: verantwoord en (beetje) gezond eten? Maak dan tijdens je sprint naar de trein nog even een stop bij Julia’s!

Julia’s is te vinden in: Arnhem, Amersfoort, Amsterdam Amstel, Amsterdam CS (Westtunnel & IJ-hal), Breda, Amsterdam Sloterdijk, Eindhoven CS, Groningen, Den Haag CS, Leiden, Leeuwarden, Naarden-Bussum, Nijmegen, Utrecht CS, Amsterdam Zuid, Rotterdam CS en Zwolle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia’s Pasta (@juliaspasta) on

2. Wagamama

Zin in ramen, dim sum of een gezonde salade gevuld met tofu? Dan kan je je hart ophalen bij Wagamama. Je kunt hier terecht voor gezonde maar ook ongezonde gerechten, the choice is yours. Één ding is zeker: het is lekker!

Wagamama is te vinden in: Amsterdam CS, Utrecht CS en Amsterdam Zuid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by wagamama nederland (@wagamama_nl) on

3. Urban Salad

Ja, je hoort het goed: salade! En niet zomaar een simpele salade, maar een salade met pure ingrediënten en vers gemaakt. Daarnaast kun je bij Urban Salad ook terecht voor sapjes, soepen, maaltijdsalades en wraps. De keuze is dus reuze! Dus twijfel niet en ga eens een keer langs bij Urban Salad, you won’t regret it.

Urban Salad is te vinden in: Utrecht CS, iets buiten station Amsterdam Bijlmer Arena, iets buiten station Rotterdam CS en net buiten station Amsterdam Zuid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Urban Salad (@urbansaladnl) on

4. Exki

Ex-wat? Ach, het maakt ook niks uit, uiteindelijk gaat het om het eten, toch? Want dat is een echte aanrader. De gezonde hotspot investeert volop in gezonde en duurzame voeding, en dat is terug te zien in het eten. Van spring rolls tot een hartige cheesecake of salade, bij Exki is het te vinden. Helaas is de Exki nog niet op veel stations te vinden (we hopen natuurlijk dat er meer komen in Nederland *hint hint*).

Exki is te vinden in: Amsterdam CS en iets buiten Den Haag CS.

5. Eazie Wok

Voor een vullende en vooral lekkere maaltijd is het zeker de moeite waard om eens een hapje te komen eten bij Eazie Wok. Je kunt hier je eigen maaltijd samenstellen, maar ook gaan voor een simpele wrap, poké bowl of salade.

Eazie Wok is te vinden in: iets buiten station Amsterdam Bijlmer Arena, iets buiten station Leiden CS, iets buiten Den Haag Holland Spoor, Rotterdam Alexander, iets buiten station Rotterdam Blaak, Tilburg CS en Utrecht CS.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXKi (@exki) on

6. Albert Heijn To Go

Last but not least: De Appie natuurlijk! Hoewel de supermarkt niet altijd gezonde maaltijden heeft verkocht, is er de laatste tijd altijd wel iets gezonds te vinden in de mini-supermarkt. Het assortiment is de laatste jaren namelijk flink gegroeid. Een gezonde poké bowl of sandwich is niet meer te missen en dat is prima, want duur is het zeker niet. Daarnaast hoef je het alleen maar te pakken en (natuurlijk) af te rekenen. Daarbij is de AH bijna op elk groot station te vinden.

Albert Heijn To Go is te vinden in: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam Amstel, Amsterdam CS, Amsterdam RAI, Amsterdam Zuid, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Amsterdam Bijlmer Arena, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag CS, Deventer, Dordrecht, Driebergen-Zeist, Duivendrecht, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden CS, Leiden wereldstation, Lelylaan, Maastricht, Naarden Bussum, Nijmegen, Rotterdam Alexander, Rotterdam CS, Sittard, Sloterdijk, Tilburg, Utrecht CS en Zwolle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AH to go (@ahtogo) on

Zie ook

Gezond avondeten op het station doe je bij deze plekken

Bekende yoga-houdingen: dit zijn de fijnste om mee te beginnen!

Gezond avondeten op het station doe je bij deze plekken

Starbucks helpt jou de winter door met deze twee heerlijke nieuwe koffiesmaken

Gezond avondeten op het station doe je bij deze plekken

Deze 3 oefeningen helpen jou bij het afvallen