We houden van snacken, en als we aan snacken denken dan denken we aan zoet, ongezond en veel. Niet al te goed voor onze lijn dus. Maar toch zie jij jezelf die ongezonde tussendoortjes niet inruilen voor een stuk fruit. Dan maar een maatje meer. Maar wist je dat er ook ongezonde snacks zijn, die stiekem nog helemaal zo slecht nog niet zijn. Deze ‘ongezonde’ snacks zijn niet zo slecht als je denkt.


Pure chocolade

Dit is wel het laatste waar je aan denkt bij gezond eten, maar toch hoeft chocola helemaal zo slecht niet te zijn. Dit komt door de cacaopoeder. Dit bevat namelijk veel antioxidanten en heel weinig calorieën. Natuurlijk is er ook veel suiker toegevoegd aan chocola, maar échte pure chocola bevat hier veel minder van dan melk- en witte chocolade. Hoe puurder, hoe beter.

Popcorn

Ook dit wordt niet gezien als gezonde snack, terwijl er eigenlijk niks mis mee is. Popcorn is namelijk gemaakt van maïs, dus eigenlijk eet je gewoon groente. Volgende keer kan je dus gerust een grote bak bestellen in de bioscoop. De popcorn wordt pas ongezond door de suiker en boter die eraan toegevoegd wordt. Zoute popcorn is al een stuk minder slecht voor je dan zoete popcorn. Te veel zout is natuurlijk ook niet goed, dus wees zuinig met de zoutpot als je het zelf een keer maakt.

Noten

Ondanks dat noten vaak bij de borrel op tafel worden gezet, is dit helemaal zo slecht nog niet. Ze stillen niet alleen je honger, maar bevatten ook veel vezels en eiwitten. Ook zit er vaak Vitamine E, calcium, magnesium en kalium in. Dit draagt allemaal bij aan een gezonde voeding. Kies wel voor de onbewerkte noten in plaats van gezouten of gebrande noten. Deze bevatten veel meer ongezonde vetten.

Muffins

Ja, ook muffins hoeven niet ongezond te zijn. Dan hebben we het natuurlijk niet over de kant en klare muffins die je in de supermarkt koopt. Nee, gezonde muffins kan je gemakkelijk zelf maken. Gebruik lijnzaadmeel en fruit om zelf een lekkere gezonde muffin in elkaar te flansen. Ideaal voor je cravings onderweg of op kantoor.

Lees ook

Deze ‘ongezonde’ snacks zijn niet zo slecht als je denkt

Gezonde pindakaas, banaan en chocoladetaart

Deze ‘ongezonde’ snacks zijn niet zo slecht als je denkt

Healthy vegan speculaas cake met sinaasappel

Deze ‘ongezonde’ snacks zijn niet zo slecht als je denkt

Mini pumpkin pies: gezonde en voedzame vegan taartjes