Het is weer vrijdag! En dat betekent maar één ding: de wekelijkse VrijMiBo staat weer voor de deur. Hoewel velen denken dat je je gezonde levensstijl moet parkeren in het weekend, is dit helemaal niet nodig. Met deze 7 snacks begin jij het weekend fit en gezond.

Wat zijn gezonde snacks?

Natuurlijk verschilt wat gezond is voor iedereen. Nu zijn er ook per definitie geen producten die ‘gezond’ of ‘ongezond’ zijn. Er zijn simpelweg producten die meer goede voedingswaarden voor je lichaam bevatten dan andere, en vol zitten met bijvoorbeeld vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten. En daar wil je er meer van eten! Wij zetten onze favoriete ‘gezonde’ snacks voor de VrijMiBo op een rijtje. Gezond hoeft namelijk helemaal niet saai te zijn!

1. Pita met hummus

Pita broodjes kun je gemakkelijk in de oven gooien, in puntjes snijden en vervolgens dippen in hummus. Maak je hummus zelf of koop hem bij een biowinkel. De varianten in de supermarkt bevatten namelijk meer raapzaadolie dan kikkererwten!

2. Ongebrande en ongezouten noten

Een classic onder de gezonde snacks voor een reden. Noten bevatten enorm veel gezonde vetten en zullen je snel verzadigen. Zo grijp je minder snel naar een portie bitterballen..

3. Linzen chips

Linzen chips heeft minder vet én meer eiwitten per portie dan ‘normale’ chips. En het smaakt minstens net zo lekker!

4. Popcorn

En dan natuurlijk niet de zoete variant ;). Maak zelf je popcorn in een pannetje en strooi er wat zout over. Of ga voor een kant-en-klaar alternatief van bijvoorbeeld het merk Propercorn. Hun Sweet & Salty smaak is hemels!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PROPER (@proper)

5. Nacho’s met guacamole

Tegenwoordig heb je honderden soorten nacho’s op de markt. Ja, zelfs glutenvrije en vezelrijke versies. Dip deze vervolgens in zelfgemaakte guacamole en smullen maar!

6. Amandelen met chocoladelaagje

Ooit geprobeerd om amandelen (of cashews) in chocolade te dippen? Je kunt er zelfs nog wat zout over strooien als de chocolade nog zacht is! De combi zoet en zout is hemels!

7. Crackers met linzentapenade

Je kan zelf de tapenade maken en hem in de koelkast bewaren voor een aantal dagen. Door de linzen is de tapenade ook nog eens hoog in eiwitten! Enjoy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rens Kroes (@renskroes)