De winter is sinds gister écht aangebroken. Geen excuses meer om die muts niet op te zetten en die handschoenen niet aan te trekken. Je kan er niet meer omheen, het is koud. Brrr! In eerste instantie zou dit een artikel worden over pimp je water maar nu het koud is kunnen we het beter pimp je theewater noemen. Een warme kop thee heb je nu namelijk hard nodig. Ben je thuis, on the road of op je werk? Pimp je (thee)water met de volgende 4 tips. Ze maken dat warme kopje thee net iets lekkerder! Trouwens, op deze manier kom je ook nog eens aan de 1,5 tot 2L water per dag en je maakt gebruik van pure ingrediënten.

Pimp je (thee)water tip #1

Het is lekker om verse gember in te slaan. Je snijdt de verse gember in plakjes van ongeveer 4 mm, dit voeg je toe aan een groot glas en vult het vervolgens met (kokend)water. Laat de gember even goed intrekken, je zult merken dat het een lekker sterk smaakje geeft. Is het net iets te sterk? Voeg er dan een theelepel honing aan toe. Gember is nu ideaal voor de koude winterdagen. Het heeft namelijk goede invloed op een zere keel of zware verkoudheid.

Pimp je (thee)water tip #2

Gebruik citrusvruchten. Neem een verse sinaasappel, citroen of grapefruit. Snijd deze in dunne plakjes en voeg dit toe aan een lekker groot glas. Vul het vervolgens met (kokend)water. Op deze manier weet je zeker dat je (thee)water lekker fris zal smaken en zo kom je ook nog eens aan je dagelijkse vitamine C, Vitamine D en antioxidanten.

Pimp je (thee)water tip #3

Voeg bosbessen en lavendel toe aan je (thee)water. De lavendel heeft een hele licht bittere en zoete smaak. Deze tegenhangers werken heel goed samen, zeker in combinatie met de bosbessen. Zorg er wel voor dat je lavendel niet in overmaat gebruikt, het heeft namelijk een aromatische werking.

Pimp je (thee)water tip #4

De combinatie van munt samen met citroen, limoen en gember is zeker het proberen waard. Iedereen weet wel hoe verse muntthee smaakt maar met de bovenstaande toevoegingen ‘pimp je het water nog net iets op’!

ZIE OOK

Pimp je (thee)water met de volgende 4 tips

Door deze manieren leer jij meer water te drinken!

Pimp je (thee)water met de volgende 4 tips

Wat doet gember eigenlijk met je lichaam?