Want, MOER kan het wel een moer schelen. Steeds meer mensen om mij heen minderen met het eten van vlees of stoppen er zelfs helemaal mee. Wat mij betreft een geweldig goede keuze. Nu is het in Amsterdam ook niet moeilijk om heerlijk te eten, met wat minder vlees. De stad is gevuld met overheerlijke vegetarische of gedeeltelijk vegetarische restaurants. Zo gingen wij onlangs op bezoek bij Restaurant MOER. Een duurzaam restaurant, waar groentes de hoofdrol spelen en vlees en vis slechts figuranten zijn.

3401ad4e17ae9d4f1adf96b77be1c1ff 6393d96d20cb97b069578da389aa43e3

Wat maakt MOER speciaal?

Sinds februari 2017 maken groentes de dienst uit op de Amstelveenseweg nummer 7. De opvallendste gerechten worden op tafel gezet. Zelfs van simpele ingrediënten wordt één groot kunstwerk gemaakt. Daarnaast worden de ingrediënten bereid op manieren die je jezelf nog niet voor ogen hebt gehouden. Geroosterd, gepureerd of als kroepoek op je bord. Wij keken onze ogen uit. Heb je een allergie of vind je iets minder lekker? Geen probleem voor de chefs van MOER, ze spelen er zonder enige moeite op in. Althans, zonder moeite wil niet zeggen dat de mensen in keuken hun best niet doen.. Want als je een blik werpt in de open keuken, zie je hoe gepassioneerd en vol concentratie de mensen in de keuken bezig zijn. Met liefde wordt het dan voor onze neus gezet, waarna je het bijna zonde vindt om dit kunstwerk op te eten.

Nederland eet meer biologisch, lokaal en vegetarisch. De groeiende populariteit van ’t flexitariërschap is een onmiskenbare – en in mijn ogen onomkeerbare – ontwikkeling. Bij MOER bewijzen we dat groentes op zichzelf kunnen verrassen en verzadigen. Ook in de horeca. Juist in de horeca – Dirk Mooren, chefkok MOER

8b7841764dad8bc4badd951db7f0eb57 66a66a9f017389c98424454ecda20a57 503e0ff85e2f7dc8832c9ca620ad573b

Chef’s menu of à la carte: geen teleurstellingen

Of je nu kiest voor het Chef’s menu of zelf de keuze maakt uit de gerechten op de kaart, teleurstellingen zul je niet ervaren tijdens je avond bij MOER. Ga voor een vier-, vijf-, zes- of zelfs zevengangenmenu! De focus ligt bij MOER altijd op groenten. Vlees en vis zullen niet ontbreken, tenzij je aangeeft voor een vegetarisch of veganistisch menu te kiezen. Alles biologisch en waar mogelijk ook duurzaam geproduceerd!

Wij van Freshhh houden van verrassingen, daarom kozen wij voor een Chef’s verrassingsmenu. Houd je daar nou niet zo van (van verassingen), dan krijg je ook zeker de mogelijkheden om gewoon à la carte te bestellen. Je kunt dan kiezen uit een veelvoud aan overheerlijke gerechten.

bea97c04b0f67a60f62809adf72969a0 f71da58fb03412695427e22f027ee16d d50049c07637a98f1adf528514c50282 1a65bcf0d9ceadd1ef0cc8db98ef067a 618fc65031e383df99910bfc59f032fb

Ook het oog wordt verwend door Chef Dirk Mooren

Chef Dirk Mooren runt bij Restaurant MOER de keuken. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat meerdere zintuigen worden geprikkeld. Zo ook het oog, kleurrijke en mooi opgemaakte gerechten met verfrissende elementen, soms zelfs uit eigen tuin. Wanneer je het restaurant binnenloopt word je fijn ontvangen. Het restaurant oogt ruim en de grote bar voorin het restaurant geeft naar mijn mening iets huiselijks. Zelf vind ik het ook altijd heerlijk om vooraf of achteraf het diner, een drankje of theetje te drinken aan de bar. Althans, als de sfeer gezellig is. Dat is bij Restaurant MOER zeker het geval. Zoals eerder genoemd bezit het restaurant een open keuken, waar je als gast de chef van dinsdag tot en met zondag aan het werk kunt zien. Al met al is Restaurant MOER een van onze nieuwe favorieten als vooruitstrevend restaurant met gevarieerde, duurzame en biologische gerechten!

96f7ab494cdc9ab2e710e38e988b49fd fb1d32643fb959df7d70cfe73d6caf26

Restaurant MOER

Amstelveenseweg 7
1054 MB Amsterdam
Tel: +31 (0)20 8203330
www.restaurantmoer.nl