Want, MOER kan het wel een moer schelen. Steeds meer mensen om mij heen minderen met het eten van vlees of stoppen er zelfs helemaal mee. Wat mij betreft een geweldig goede keuze. Nu is het in Amsterdam ook niet moeilijk om heerlijk te eten, met wat minder vlees. De stad is gevuld met overheerlijke vegetarische of gedeeltelijk vegetarische restaurants. Zo gingen wij onlangs op bezoek bij Restaurant MOER. Een duurzaam restaurant, waar groentes de hoofdrol spelen en vlees en vis slechts figuranten zijn.
Wat maakt MOER speciaal?
Sinds februari 2017 maken groentes de dienst uit op de Amstelveenseweg nummer 7. De opvallendste gerechten worden op tafel gezet. Zelfs van simpele ingrediënten wordt één groot kunstwerk gemaakt. Daarnaast worden de ingrediënten bereid op manieren die je jezelf nog niet voor ogen hebt gehouden. Geroosterd, gepureerd of als kroepoek op je bord. Wij keken onze ogen uit. Heb je een allergie of vind je iets minder lekker? Geen probleem voor de chefs van MOER, ze spelen er zonder enige moeite op in. Althans, zonder moeite wil niet zeggen dat de mensen in keuken hun best niet doen.. Want als je een blik werpt in de open keuken, zie je hoe gepassioneerd en vol concentratie de mensen in de keuken bezig zijn. Met liefde wordt het dan voor onze neus gezet, waarna je het bijna zonde vindt om dit kunstwerk op te eten.
Nederland eet meer biologisch, lokaal en vegetarisch. De groeiende populariteit van ’t flexitariërschap is een onmiskenbare – en in mijn ogen onomkeerbare – ontwikkeling. Bij MOER bewijzen we dat groentes op zichzelf kunnen verrassen en verzadigen. Ook in de horeca. Juist in de horeca – Dirk Mooren, chefkok MOER
Chef’s menu of à la carte: geen teleurstellingen
Of je nu kiest voor het Chef’s menu of zelf de keuze maakt uit de gerechten op de kaart, teleurstellingen zul je niet ervaren tijdens je avond bij MOER. Ga voor een vier-, vijf-, zes- of zelfs zevengangenmenu! De focus ligt bij MOER altijd op groenten. Vlees en vis zullen niet ontbreken, tenzij je aangeeft voor een vegetarisch of veganistisch menu te kiezen. Alles biologisch en waar mogelijk ook duurzaam geproduceerd!
Wij van Freshhh houden van verrassingen, daarom kozen wij voor een Chef’s verrassingsmenu. Houd je daar nou niet zo van (van verassingen), dan krijg je ook zeker de mogelijkheden om gewoon à la carte te bestellen. Je kunt dan kiezen uit een veelvoud aan overheerlijke gerechten.
Ook het oog wordt verwend door Chef Dirk Mooren
Chef Dirk Mooren runt bij Restaurant MOER de keuken. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat meerdere zintuigen worden geprikkeld. Zo ook het oog, kleurrijke en mooi opgemaakte gerechten met verfrissende elementen, soms zelfs uit eigen tuin. Wanneer je het restaurant binnenloopt word je fijn ontvangen. Het restaurant oogt ruim en de grote bar voorin het restaurant geeft naar mijn mening iets huiselijks. Zelf vind ik het ook altijd heerlijk om vooraf of achteraf het diner, een drankje of theetje te drinken aan de bar. Althans, als de sfeer gezellig is. Dat is bij Restaurant MOER zeker het geval. Zoals eerder genoemd bezit het restaurant een open keuken, waar je als gast de chef van dinsdag tot en met zondag aan het werk kunt zien. Al met al is Restaurant MOER een van onze nieuwe favorieten als vooruitstrevend restaurant met gevarieerde, duurzame en biologische gerechten!
Restaurant MOER
Amstelveenseweg 7
1054 MB Amsterdam
Tel: +31 (0)20 8203330
www.restaurantmoer.nl