Heb jij dit weekend niet gepland en zin om er op uit te gaan? Houd je van een lekker hapje en een drankje? Beloofd het weerbericht een mooie dag? Dan is een Wijnspijs wandeling een absolute aanrader. Wijnspijs heeft in allerlei steden in Nederland wandelingen langs restaurants uitgestippeld. Lees hier alles wat je moet weten over deze lekkere en leuke wandelingen!

Wijnspijs heeft onder andere een magazine, organiseert wijnproeverijen en hebben een restaurantgids. Ook organiseerden zij al wijnspijs wandelingen. Hierbij kocht je een ticket en liep je langs verschillende restaurants om daar een hapje en/of een drankje te nuttigen. Dit is hartstikke gezellig om met een groepje te doen en geeft een gezellige sfeer in de stad.

Culinaire Take away wandeling

De bedoeling van dit initiatief is dat je op een speelse manier kennis kunt maken met de horeca in je favoriete stad, of een stad die je nog wil ontdekken. Je kiest zelf hoe je de route precies af wilt leggen en kunt bij de restaurants die meedoen een hapje ophalen en onderweg opeten.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WijnSpijs (@wijnspijs)

Hoe werkt het?

Op de website van Wijnspijs  kun je via hun agenda checken in welke stad wanneer Culinaire Take Away wandelingen zijn.

Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de horeca zelf. Bovendien betaal je een kaartje voor Wijnspijs exclusief dranken dus wil je een restaurant extra helpen? Bestel daar dan ook een lekkere cocktail of bijpassend wijntje.

Je kiest zelf in welke volgorde je langs de restaurants komt, of je op zaterdag of zondagmiddag wandelt en op welk tempo je dit doet. De restaurants die meedoen zijn van 1200 tot 1800 open voor deelnemers van de Culinaire Take Away wandelingen.

Tip

In sommige steden zijn er Take Away plus wandelingen. Dit houdt in dat er een of meerdere top- en sterrenrestaurants in de wandeling inbegrepen zijn. Een laagdrempelige en budgetproof manier om de culinaire keuken te ontdekken.

Zin in een stadswandeling rond Amsterdam? Wij zetten de mooiste voor je op een rijtje. Of heb je even helemaal geen zin om dit weekend de deur uit te gaan. Blijf lekker thuis en besteed wat extra aandacht aan een heerlijk weekendontbijtje.