In mijn geval heeft de supermarkt óf geen enkele rijpe avocado óf ze zijn zo rijp dat ze de volgende dag meer bruin dan groen zijn: herkenbaar? Soms heb je gewoon even zin in een lekkere avocado smoothie of wil je gewoon wat gezonde vetten toevoegen op een dag. Wat is dan de nieuwste truc om altijd rijpe avocado in huis te hebben?

SIMPEL! Koop bevroren avocadostukjes! Juist ja, naast de aardbeien en bosbessen bij het bevroren fruit diepvriesvak kun je ook bevroren avocado vinden. Hartstikke handig om in huis te hebben! En nee, het zal misschien niet precies zo proeven als verse avocado. Maar geprakt op een broodje, met een plakje tomaat en wat zout en peper proef je geen verschil! Ook voor guacamole en smoothies is dit een lifesaver!

TIP: Gooi na het sporten wat bevroren avocadostukjes, fruit, (soja)melk en eventueel wat eiwitpoeder in een blender voor een vullende post-workout shake. Door de vetten van de avocado worden de eiwitten beter opgenomen! Deze shake zal proeven als een milkshake vanwege de bevroren avocado en fruit. Zomers lekker dus!

AH