Slechte gewoontes, we hebben ze allemaal maar kunnen ons er verschrikkelijk rot over voelen. Vanaf vandaag hoef je dat niet meer te doen. Het schijnt namelijk dat een aantal slechte gewoontes gewoon heel goed voor je zijn! Van uitslapen wordt je slanker, chocolade helpt tegen een hartaanval en een boertje beschermd je lichaam tegen maagzuurschade. Dus sorry pap en mam, maar af en toe een boertje is helemaal zo slecht nog niet! šŸ˜‰

Deze slechte gewoontes zijn stiekem heel goed voor je!


Boertjes en windjes

Deze twee gewoontes werden vast niet echt door je ouders gewaardeerd toen je klein was, vanaf nu mag je het gewoon lekker doen! Het blijkt dus nu dat boeren en winden je lichaam tegen maagzuurschade beschermen. Het is een natuurlijk onderdeel van je spijsverteringsproces. Het is overigens ook beter om je voedsel beter te kauwen en je boeren en winden niet op te houden, hierdoor zal je minder buikklachten hebben.

Chocolade

Chocolade eten is voor sommigen mensen een echte quilty pleasure, en wat hebben deze personen een geluk. Uit een experiment van Havard Medical School blijkt dat het eten van chocolade (kleine stukjes) de kans op een hartaanval en beroerte verminderd Ć©n je wordt er slimmer van. Ga wel voor echte pure chocolade met minimaal 70 procent cacao! En natuurlijk, eet met mate..

Roddelen

OkƩ, voor we je dit vertellen, loop niet te hard van stapel en wordt niet meteen de roddel koningin van je school of werk want zo wil je natuurlijk niet bekend staan. Maar een klein beetje roddelen schijnt dus je stress te verminderen. Het zou tevens ook je relatie met anderen versterken. Dus af en toe een roddeltje kan geen kwaad!

Alcohol

Vaak voelen we ons erg schuldig als we toch weer een wijntje of biertje bij het eten hebben gedronken. Maar waarom eigenlijk? Het schijnt namelijk zo dat wijn en bier goede hartkwalenstrijders zijn! Vergeet alleen niet dat in bier veel calorieƫn zitten en je wilt natuurlijk geen kater van de wijn, dus drink met mate!


Lees ook:

7 slechte badkamer gewoonten die we allemaal hebben!

Je full-timebaan maakt je dikker en dit is waarom!

6 eetgewoonten die je jezelf moet aanleren voor je 30e verjaardag!