Een leven zonder chocolade? Dat kunnen we ons bijna niet voorstellen. Toch hoor en lees je vaak dat chocola enorm slecht voor je is helaas. we dromen vaak van een stukje chocoladetaart, een muffin of een oude vertrouwde chocolade reep. Dus, vandaag is jouw lucky day! Waarom? Omdat we dit geweldige nieuws met je delen: het blijkt namelijk dat je van chocolade slimmer wordt! Dus pak die chocolade reep maar uit de kast.


Slimmer

In chocola zit het stofje flavonoïden, dat volgens een Amerikaans onderzoek de denkprestaties bevordert. Flavonoïden is een antioxidant dat van nature in plantaardige voedingsmiddelen zit. Naast chocola zit het ook in veel groente en fruit, maar ook in thee. In het onderzoek werd aan 90 mensen een drankje met verschilende flavonoïden gegeven.

De mensen die veel van het stofje binnen kregen, waren daarna beter in het uitvoeren dan denkopdrachten dan de mensen die een drankje kregen met weinig flavonoïden. Ook heeft het drankje effect gehad op de bloeddruk en insulineresistentie van de proefpersonen.

Het zelfde onderzoek is ook nog een keer gedaan door andere onderzoekers. Je raad het waarschijnlijk al. De onderzoekers hadden vrijwel dezelfde resultaten.

Toch niet zo goed..

We hebben helaas ook slecht nieuws.. Als je echt wilt dat het eten van chocola zo’n positief effect oplevert, moet je maar liefst 170 gram donkere chocola per dag eten. Dit zijn 900 calorieën. Jaiks..  Als je liever melk chocola eet, dan zou je er 1360 gram van moeten eten. Dit is natuurlijk niet zo heel goed voor je gezondheid (of lijn..) Er zitten namelijk veel suikers in chocola en die extra kilootjes, komen dan al snel dichterbij. Maar goed, je wordt er dan wel weer slimmer van.. Even een afweging maken? Naaaahhh… Toch maar iets minder chocolade voor ons dan!

Gelukkig hebben we wel een aantal healthy chocolade recepten hier op Freshhh, om je toch weer een beetje op te vrolijken na dit mindere nieuws.


Lees ook:

Gezonde chocolat chip cookie dough bites

Gezonde chocolade taart (vrij van gluten en lactose)

Lactose -en glutenvrij: Chocolade brownie bites

De beste hummus die je ooit gemaakt hebt; healthy chocolade hummus