Sommige snacks zijn gewoon veel lekkerder als ze koud zijn. Deze 7 snacks zijn lekker, maar nog lekkerder na een paar uurtjes in de vriezer te hebben gezeten. Je zult niet van alle snacks verwachten dat het een goed idee is, maar het is het proberen waard!


Frambozen

Dit is iets wat je waarschijnlijk wel verwacht had. Bevroren fruit. Dit is ook een goede verkoelende snack als alternatief voor een ijsje. Als je frambozen toch iets te zuur vindt, kun je er wat suiker overheen gooien.

Druiven

Druiven kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Stop ze een paar uur in de vriezer om ze vervolgens los te eten, maar ze zijn ook heel handig als ijsblokjes in je glas water. Geeft ook nog eens een extra lekkere smaak aan je drinken!

Avocado

Je zult nu waarschijnlijk denken dat we gek zijn, maar echt! Bevroren avocado is een heerlijke romige en verkoelende snack. Snijd de avocado in helften en laat deze een paar uur in de vriezer liggen. Je kunt zelf kiezen hoelang, afhankelijk van de hardheid. Je kunt m zo opeten, of je kunt er wat kruiden overheen doen.

Appelmoes

Maak van appelmoes een lekkere slushy snack. Dit kun je heel makkelijk doen door wat appelmoes te verdelen over kleine kopjes. Pas wel op dat ze niet te hard worden. Tip: Doe wat appelmoes in een ijsblokjes vorm. Zo kun je leuke hartjes of sterretjes maken.

Pudding

We kennen het vast allemaal wel. De kleine pudding bakjes die we vroeger na het avondeten kregen. Stop een lepeltje aan de bovenkant in het bakje en laat het in de vriezer voor zo’n 2 tot 3 uur staan. Doe je ze wat korter? Ook lekker, dan krijg je namelijk een romige slushie!

Geblikt fruit

Naast normaal fruit is het ook heel lekker om bijvoorbeel perziken uit blik in de vriezer te leggen. Vers fruit is natuurlijk beter voor als je het heel gezond wilt houden. Door de vriezer krijgt het een hele andere smaak en consistentie. Je kunt er eventueel ook een ijs stokje in steken.


Lees ook:

7 healthy repen, waarmee je elke dag gezond kan snacken!

Healthy snack: Choco-pindakaas bananen bites

5 heerlijke koolhydraatarme zoete snacks!