Zet je hardloopschoenen maar weer in de kast. Met dank aan verscheidene modellen werden deze sporttrends het afgelopen jaar namelijk met de dag populairder en ook in 2018 kunnen we niet meer zonder! Deze sporten nog nooit geprobeerd? Dan is het tijd om in januari maar eens een proeflesje te gaan nemen!

Deze 3 sporttrends uit 2017 zijn er om te blijven!


SoulCycling

Een workout waarbij spinning, uitgaan en mindfulness bij elkaar komen. In een zaal met harde muziek, felle en kleurrijke verlichting – alsof je in een discotheek staat- wordt een spinning les gegeven waarbij je met behulp van gewichten en weerstandsbanden ook de rest van het lichaam aangepakt. Na de flinke workout waarbij uitgaan wordt gecombineerd met calorieën verbranden en afvallen, dimmen de lichten, worden er kaarsjes aangestoken en wordt er tijd besteed aan spiritualiteit. In Nederland is SoulCycling nog niet heel erg bekend, RoCycling in Amsterdam neemt op dit moment wel de eerste stappen met het op de kaart zetten van deze workout.

Barre work-out

Als je vroeger graag aan ballet deed, of als je graag leniger en strakker wilt worden is dit de ideale workout voor jou. De Barre work-out is een training waarbij spierversterkende- en stretchoefeningen worden gedaan aan de barre. Een workout is opgebouwd uit een combinatie van verschillende bewegingsvormen, zo komen er elementen uit het klassiek ballet, yoga, pilates maar ook fitness in terug. Tijdens de workout wordt er bewust aan je lichaamshouding gewerkt en is de basis voor een sterke, vrouwelijke en zelfverzekerde uitstraling.

Klinkt interessant? Kijk dan eens op de website van barreconcepts en zie waar in Amsterdam je dit een les kunt volgen.

Boksen

Strakke armen, benen, platte buik en een ongelofelijk uithoudingsvermogen? Dan is het tijd om de ring in te stappen. De boks-hype voor vrouwen is name te danken aan modellen zoals bijvoorbeeld onze eigen Doutzen kroes die deze sportgebruiken om in shape blijven. Boksen maakt daarnaast niet alleen je lichaam, maar ook je geest sterker. Het zorgt er dus voor dat je sterk in je schoenen komt te staan, in de ring maar ook daarbuiten.

Boksen kun je tegenwoordig in bijna alle sportscholen of neem een kijkje bij een speciale boksschool.


Lees ook:

Deze 5 sporten zijn het beste voor je lichaam!

Nieuwe en onbekende sporten om uit te proberen!

De nieuwe foodtrends van 2018!