Dat jij niet altijd evenveel zin hebt om naar de sportschool te gaan om jezelf in het zweet te werken, snappen wij maar al te goed. Maar wist jij dat er nog veel makkelijkere manieren zijn om wat af te vallen en jezelf een gezondere leefstijl aan te meten dan altijd maar naar die ellendige gym? Je kan bijvoorbeeld ook een lang rondje gaan wandelen, of de fiets pakken om een dag een andere omgeving te verkennen. Of die oude skeelers weer eens uit de kast pakken! 

Fietsen

Nederland staat niet voor niets bekend om de miljoenen fietsen en bijbehorende fietspaden. Al met al; ga eens een rondje fietsen! Of drie, want met een ietwat hoger tempo tijdens jouw fietsrit verbrand je tot wel vijfhonderd calorieën! Ons vlakke kikkerlandje is er zo ongeveer voor gemaakt en er is meer dan 33.000 kilometer aan fietsroutes te vinden. Zo kan je de knooppuntroutes pakken, maar ook een langere fietsroute afleggen via de Langeafstand fietsroutes. Als je je eigen omgeving wel een keer gezien hebt, kan je er ook voor kiezen om het iets verder van huis te zoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan Luxemburg! Hier kan je genieten van al het groen om je heen en door de (soms best pittige) heuvels maak jij er een iets intensievere training van. Je fiets kan je dan makkelijk achter op je auto vervoeren met een fietsendrager.

Wandelen

Dit was niet voor niets het jaar waarin lawa’s (lange wandelingen) hun intrede maakten. Doordat we niet meer massaal met z’n allen richting de sportschool konden gaan, ontdekten we de kunst van het wandelen. Een rondje om is namelijk enorm goed voor je gezondheid; de conditie van je hart en bloedvaten wordt verbeterd, net als het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Ook is je kraakbeen na heel wat rondes wandelen soepeler en verlaagt je wandelroute je bloeddruk en cholesterolgehalte. Genoeg voordelen om even een leuke route uit te kiezen, toch? Neem een vriend, vriendin of familielid mee en maak er op die manier ook nog eens gemakkelijk een gezellige workout van. 

Skeeleren

Voor wie wandelen niet snel genoeg gaat, hebben we hier nog een leuke optie; ga eens skeeleren! Door een rondje op de skeelers ervaar jij mentale én fysieke voordelen. Zo heb jij straks een verbeterde conditie en opbouw van de spieren in je onderlichaam. Verder is skeeleren veel minder belastend dan hardlopen en train je binnen no-time je kuiten, bovenbenen en billen. Het is bij een rondje skeeleren echter wel van belang dat je niet dezelfde routes uitkiest als bij het wandelen of fietsen, maar even de verharde wegen opzoekt. Het is namelijk wel van belang dat je daadwerkelijk vooruit komt bij het skeeleren. Niet om om de haverklap op de grond te liggen door de hobbelige ondergrond!

Voor wie skeeleren nog niet genoeg is, en wie het liefst alleen het onderlichaam (lees: de billen) wil trainen, hebben we nog wel wat andere tips; ga bijvoorbeeld even squatten, lunges doen of glute bridges oefenen.