Nu de sportscholen gesloten zijn kan het moeilijk zijn om motivatie te vinden om aan de slag te gaan. Vaak kunnen je familie en vrienden je hierbij helpen, of ga je samen met je sportmaatje, maar workout apps kunnen hier ook veel bij helpen. En daarbij: je kunt gewoon lekker in de buitenlucht of in de woonkamer je workouts uitvoeren! Scheelt weer een wereldreis naar de sportschool wanneer deze weer open zijn én is goed voor je portemonnee, want al deze workout apps zijn 100% gratis!


Yoga voor Beginners

Voor beginnende yogi’s is Yoga voor beginners een fijne workout app. Met deze app kom jij helemaal tot rust door de zachte en relaxte stem, en de yoga-oefeningen zijn helemaal niet moeilijk, en makkelijk uitgelegd. Met deze app word jij binnen no-time een ervaren yogi!

Download hier voor iOS of Android

Endomondo

Endo-wat? Endomondo houdt alle – maar dan ook echt alle – statistieken bij tijdens jouw weg naar het worden van een fanatieke sporter. Van het aantal verbrande calorieën tot de activiteiten die je kunt doen: Endomondo houdt jouw hand vast. Het leuke aan deze gratis workout app is dat je jouw vrienden ook aan kunt moedigen (én andersom!), zodat je meer motivatie krijgt en niet afhaakt. Let’s go!

Download hier voor iOS of Android

Virtuagym Fitness

Met meer dan 4.000 (!) oefeningen en workouts is Virtuagym Fitness dé perfecte app voor iemand die graag thuis en alleen sport. Genoeg keuze dus én je wordt ook nog eens begeleid door (jawel) een 3D-geanimeerde personal trainer: Brad Fit (helaas geen Brad Pitt, but will do…). Naast een fijne personal trainer houdt de app ook al jouw statistieken en vooruitgang bij, zodat jij later kan zien wat er is veranderd. Keertje vergeten te sporten? No worries, Virtuagym Fitness laat jouw elke dag weten wanneer het sporttijd is, met behulp van workout reminders. Hoe tof is dat?

Download hier voor iOS of Android

Vrouwenfitness – Workout Dames

Professional of beginner: bij deze app maakt het allemaal niks uit. Van workouts van maar zeven minuten tot persoonlijke coachtips. Daarnaast is de Vrouwenfitness – Workout Dames erg fijn om te gebruiken omdat het handige animaties en videobegeleidingen bevat, warm-up en stretchoefeningen heeft en perfect bijhoud hoeveel calorieën je hebt verbrand. Kan je geloven dat dit allemaal in één (gratis) app zit? Dat wordt zweten, dames!

Download hier voor iOS of Android

Nike Training Club

Met deze workout app van Nike, Nike Training Club, heb jij altijd een personal trainer in je broekzak zitten. Professionele Nike trainers begeleiden jou met een audio of video door een wereld vol met workouts. Ben je al binnen no-time door de 100 workouts heen die Nike te bieden heeft? Geen zorgen, je kunt ook zelf handmatig je eigen oefeningen en trainigsschema’s toevoegen. Ideaal, toch?

Download hier voor iOS of Android

Down Dog

Naast ‘Yoga voor Beginners’ is ook Down Dog de perfecte workout app voor (beginnende) yogi’s. Met de niet al te moeilijke yoga-oefeningen ben jij helemaal up-to-date voor misschien wel een écht yogalesje. Voor deze app heb je alleen maar een fles water en een yogamatje nodig, want de rest doet de relaxte stem van Down Dog wel. Goed voor het verlichten van je stress!

Download hier voor iOS of Android

Workout For Women

Voor de vrouwen die deze winter al gaan strijden voor de perfecte summer body, is Workout For Women meer dan perfect. Deze workout app is een geweldige guide voor beginnende sporters, en het is women only! De oefeningen zijn verdeeld in 3 soorten: makkelijk, medium en moeilijk. Zo zit er altijd wel een oefening tussen die bij jou past. En heb je weinig tijd? Ook geen probleem: Workout For Women heeft oefeningen van 5 minuten, maar ook van 30.

Download hier voor iOS of Android

Genoeg keuze, als het aan ons ligt. Deze workout apps helpen jou, met een beetje geduld, in ieder geval op weg naar een fijne sport-routine!

via GIPHY

Meer over sporten

Met deze gratis workout apps maak je sporten wel leuk

Is het goed voor je lichaam om te sporten met een kater?

Met deze gratis workout apps maak je sporten wel leuk

Buikvet verliezen: dit is de beste aanpak

Met deze gratis workout apps maak je sporten wel leuk

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

Met deze gratis workout apps maak je sporten wel leuk

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

Met deze gratis workout apps maak je sporten wel leuk

Is in de kou sporten beter voor het verbranden van calorieën?