Klaar met buikspieren, burpees en sit ups maar wil je wel fit blijven? Dan is een dansworkout iets voor jou. Dansen is super effectief als cardio want je gebruikt je hele lichaam en bent constant in beweging. Denk bijvoorbeeld aan Zumba, al een aantal jaar een vast nummer bij iedere sportschool is. Met een halfuurtje dansen verband je evenveel als een halfuur joggen. Wij zouden het wel weten!

Dansen is niet alleen goed voor je conditie, balans en je core, je wordt er ook vrolijker van! Je hersenactiviteit kan er een boost door krijgen en dit is natuurlijk extra fijn als je de hele dag achter een schermpje zit te werken. Kom achter dat bureau vandaan en trek je dansschoenen aan.

Je kunt natuurlijk je eigen favoriete playlist aanzetten, of je volgt een dansworkout op Youtube. Het gaat uiteindelijk niet om hoe perfect je danst maar dat je plezier hebt terwijl je je dagelijkse dosis lichaamsbeweging pakt. Wij hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Als wij denken aan power dan denken we aan Queen B. Daarom leent haar muziek zich perfect om een flinke cardio workout op te doen. Zet een van Beyonce’s heerlijke nummers aan en ga los, of volg deze dans workout op een mix van Beyonce en een fanatieke instructrice.

Zin in een trip down the 2000’s memory lane terwijl je staat te zweten? Dan is deze dans workout iets voor jou.

Heb je zin om je even flink met je billen te schudden? Je weet wat ze zeggen: when your moody shake your booty. Deze twee zussen toveren sowieso een glimlach op je gezicht terwijl ze je door deze dansroutine heen helpen. Verbrand die calorieën, voel je hartslag omhoog gaan en schud die billen!

Lees hier welke 5 manieren er naast dansen zijn om thuis fit te blijven. Honger gekregen na al dat dansen? Probeer deze snelle en supergezonde mason jar salade met tonijn.