Heb jij regelmatig last van hoofdpijn? Dat is natuurlijk erg vervelend en het is dan moeilijk om goed te kunnen functioneren. De concentratie wordt minder en je bent vooral gevoelig voor licht en geluid. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips om het te voorkomen of te verminderen.


Hoofdpijn

Je hebt verschillende soorten, zoals spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en medicatie hoofdpijn. Ieder mens is anders en ook de oplossing om van dit vervelende probleem af te komen werkt verschillend bij mensen.

Tips tegen hoofdpijn

1. Drink 1.5 liter water extra op een dag

Water voert afvalstoffen af uit het lichaam. Teveel afvalstoffen zorgt juist voor hoofdpijn, daarom is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Door goed gehydrateerd te blijven, voorkom je ook dat je hoofdpijn krijgt door dehydratie.

2. Drink gemberthee of eet gember in een gerecht

Gember werkt namelijk ontstekingsremmend.

3. Begin je dag met een groene smoothie

Begin je dag ’s ochtends goed met een verse smoothie. Zo krijg je belangrijke voedingsstoffen en voldoende vocht binnen, waardoor je gelijk ’s ochtends genoeg energie krijgt.

4. Vermijd cafeïne

Veel mensen denken dat cafeïne drinken in de vorm van cola of koffie helpt hoofdpijn te verminderen. Als je het al hebt, dan werkt dit helaas juist niet. Hoe lekker het misschien ook is, het is beter om het te vermijden en water of verse gemberthee te drinken.

5. Neem een warme douche

Het is belangrijk als je hoofdpijn hebt om te ontspannen. Door een lekkere warme douche te nemen ontspannen te spieren in je nek en schouders en laat je stress eerder los. Neem dus genoeg rustmomentjes op een dag!

Nog een belangrijke tip: Probeer regelmatig te bewegen. Fitness, wandel, fiets, zwem of beoefen yoga een paar keer in de week. Je stimuleert de bloedsomloop en je zweet al de afvalstoffen eruit.