Goedemorgen! Wil jij de dag ontspannen beginnen? Start je dag met de zonnegroet

2019 is net aangebroken en daarom dé kans om direct een nieuwe yoga routine aan je ochtend toe te voegen. Laten we eerst even uitleggen wat de zonnegroet precies is. Vroeger was de zonnegroet een manier, tijdens het opkomen van de zon, om energie toe te voegen aan zowel lichaam als geest. Deze combinatie van lichaam en geest klinkt ons goed in de oren! Voer daarom de volgende 12 yogahoudingen uit en creëer een sterk lichaam en bovenal opgeruimde geest. We weten bijna zeker dat dit jou helpt om alle hectiek van de dag te trotseren!

 

de zonnegroet
Fleur v H

Dit zijn de 12 stappen die jij gaat uitvoeren

STAP 1:

Ga rechtop staan en houd de handen in een gebedshouding voor je borstbeen. Adem heel diep in.

STAP 2:

Adem rustig uit. Vervolgens neem je weer een diepe teug lucht. Gelijktijdig strek je de armen vanuit de gebedshouding recht voor je uit. Breng je armen gestrekt naast je oren boven het hoofd. Wanneer je dit hebt gedaan buig je de rug achterwaarts. Zorg ervoor dat je de armen gestrekt naast de oren plaatst.

STAP 3:

Buig voorover. Plaats de handen op de grond naast je voeten en breng het hoofd tussen de benen. Ben je niet heel lening? Knik je knieën een fractie. Dit zal ervoor zorgen dat je handen nu wel de grond kunnen aanraken.

STAP 4: 

Adem diep in en ga weer rechtop staan. Probeer het linkerbeen zo ver mogelijk naar achteren te brengen. Laat de linkerknie zweven boven de grond. Kijk tijdens het uitvoeren van deze stap naar voren.

STAP 5:

Houd je adem vast en blijf in de houding van stap 4 staan. Nu mag je ook het rechterbeen naar achteren brengen. Vervolgens strek je beide benen. Houd ook de armen gestrekt. Op deze manier kom je in een driehoekige houding terecht. Kijk omlaag.

STAP 6:

Adem uit en breng de knieën naar de grond. Leg het borstbeen op je handen en laat je heupen zweven boven de grond. De bedoeling is dat je de kin tijdens het uitvoeren van deze houding zachtjes op de grond laat rusten.

Nee! We zijn er nog niet…een ontspannen lichaam en geest krijg je niet zomaar!

STAP 7:

Trek de houding van stap 6 door. Breng het lichaam naar voren. Dit doe je door de heupen naar de grond te brengen en het bovenlichaam uit te strekken. Verplaats de handen niet. Kijk omhoog.

STAP 8:

Ga weer in een driehoekige houding staan door de billen naar boven te wijzen en de benen en armen daarbij te strekken. Kijk naar je knieën.

STAP 9:

Adem in en breng het rechterbeen tussen de handen en strek het bovenlichaam uit. In principe neem je dezelfde houding aan als in stap 4. Hier gebruik je alleen het andere been.

STAP 10:

Adem in en herhaal stap 3.

STAP 11:

Breng vanuit de gesloten houding (stap 10) het bovenlichaam weer omhoog en herhaal stap 2.

STAP 12:

Sluit de twaalf stappen af door goed uit te ademen en het lichaam terug te brengen in de gebedshouding.

TIP 1: Wil je dat deze routine nog meer ontspanning brengt? Sluit dan bij alle stappen de ogen en focus je gedachte uitsluitend op de yoga oefening of gebruik muziek dat geschikt is voor yoga.

TIP 2: Neem voor elke stap 20 seconde de tijd.

Het zal in het begin allemaal wat onwennig zijn maar probeer deze routine toch vol te houden. Succes!

Lees ook

Yoga – Start je dag ontspannen met de zonnegroet

Alle nieuwe yoga soorten voor jou op een rijtje!

Yoga – Start je dag ontspannen met de zonnegroet

De perfecte yoga oefeningen voor achter je bureau