De meesten mensen, vooral studenten, houden wel van een slokje! Een gezellig wijntje bij het eten, of een heerlijk koud biertje op het terras, maar ook een verrukkelijke Gin Tonic tijdens een feestje gaat er bij velen wel in! We moedigen het alcohol gebruik natuurlijk niet aan, maar af en toe wat drinken mag natuurlijk gewoon, we mogen best genieten! Helaas gebeurt het soms dat je een slokje te veel op hebt en daar lig je dag de volgende ochtend… Op de bank met een dikke kater! Een verschrikkelijk gevoel waar iedereen zo snel mogelijk weer vanaf wilt zijn, maar wat doe je er nou eigenlijk tegen? Wij hebben een paar gekke remedies gevonden die zouden helpen tegen een kater! Probeer jij ze uit?


Buffel melk

Buffel melk is een drankje dat uit NamibiĆ« komt en zij beweren dat dit helpt tegen een kater. Gek genoeg bestaat deze buffel melk helemaal niet uit buffel melk, maar uit, clotted cream, rum, likeur en slagroom. Ze zeggen toch wel eens: Alcohol helpt het beste tegen een kater! šŸ˜‰

Rauw eitje

Giet eens een heerlijk rauw eitje achterover als je last hebt van een kater. Dit heb je vast wel een vaker gehoord, en het schijnt ook echt te helpen. In eieren zitten namelijk veel cysteine, dit zorgt ervoor dat de acetaldehyde die wordt gevormd in je lichaam als je veel hebt gedronken, wordt afgebroken. Je kunt het rauwe ei ook met een drankje mixen als je dit prettiger lijkt, of je kunt hem bakken als je maag erg van slag is door de kater!

Kruidenthee

Thee drinken helpt tegen ontzettend veel kwaaltjes, en dus ook bij een kater. De thee zorgt ervoor dat je je lichaam weer van voldoende vocht voorziet. De alcohol onttrekt namelijk vocht aan je lijf en dat moet weer aangevuld worden.

Hete chili pepers

In deze pepers zit capsaĆÆcine, dit maakt de pepers zo pittig. De pepers zorgen ervoor dat je honger krijgt en dat je hele lichaam aangezet wordt om harder te werken. Hierdoor ga je sneller zweten en wordt de alcohol sneller afgescheiden.

Artisjok

Verse artisjok staan er om bekend om je spijsvertering te helpen verbeteren. Ook helpen ze goed tegen misselijkheid. Verwerk de artisjok in een lekkere salade, of je kunt de blaadjes uitzuigen.

Sporten

Je denkt vaak dat een lekkere douche of een frisse neus wel zal helpen bij een kater, maar helaas. Dit breekt niet de alcohol sneller af. Door de sporten gebeurt dit wel. Waarschijnlijk heb je helemaal geen zin om naar de sportschool te gaan als je met een kater in je bed licht, maar geloof ons! Het helpt echt. Tijdens het sporten zweet je als het ware je kater eruit.


Lees ook:

Sporten heeft een goede invloed op jullie avontuurtjes onder de lakens!

Drankje doen? Deze alcoholische drankjes bevatten weinig calorieƫn

Mix jij alcohol met light producten? Dan word je sneller dronken!