Voedsel is de brandstof van je lichaam. Heb je ergens pijn aan of last van? Grote kans dat je dit met bepaald voedsel kan verhelpen. Zo zijn er ook bepaalde dingen die je kunt eten om je van je hoofdpijn af te helpen.

Pompoenpitten, amandelen en paranoten

Deze 3 soorten noten zitten boordevol magnesium. Magnesium is verantwoordelijk voor heel veel functies in je lichaam, waaronder de werking van je hersenen en spieren. Het zal je dus niet alleen helpen tegen je hoofdpijn maar je spieren ook in goede conditie houden. Een half kopje pompoenpitten bevat al de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium!

Avocado

Waar onze groene vriend al niet goed voor is! Ook avocado bevat magnesium, maar belangrijker nog: gezonde vetten. Dit zorgt er voor dat je bloedsuiker en hormonen weer in evenwicht komen want dit kunnen wel eens oorzaken van je hoofdpijn zijn. Avocado’s zijn heerlijk als snack of op toast of in een salade 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Freshhh (@freshhh.nl)

Rode peper

Verstopping van je luchtwegen of darmen kan ook de reden zijn dat je hoofdpijn hebt. Pittig eten kan deze ongemakken verhelpen dus spie things up en gooi er een pepertje bij! Zoals deze pasta, lekker pittig én koolhydraatarm. Wie weet ben je zo weer van je hoofdpijn af.

Kersen

Krijg je vaak rond dezelfde tijd last van hoofdpijn? Dan zijn kersen wellicht de oplossing. Dit fruit werkt niet alleen hydrateren, maar bevordert ook een proces in je lichaam dat stikstofmonoxide aanmaakt. Deze stof is een natuurlijk medicijn tegen spanningshoofdpijn en migraine. Is het geen kersenseizoen? Rode biet heeft hetzelfde effect.

Rode aardappelen

Een van de belangrijkste redenen van hoofdpijn is uitdroging. Aardappels bestaan niet alleen voor driekwart uit water, ze zitten ook boordevol kalium en elektrolyten. Tekort aan kalium en elektrolyten gaan namelijk vaak samen met uitdroging. Deze krokante aardappeltjes uit de oven met rozemarijn zijn aan aanrader, of probeer deze Griekse röstivariant.

Komkommer

Makkelijk om te snacken onderweg en lekker te dippen in je favoriete hummus. De komkommer bestaat voor 97% uit water en voorkomt daarmee dat je uitdroogt. Bovendien raak je er vol van zodat je niet snel naar ongezonde snacks zal grijpen.

Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen tegen hoofdpijn? Lees hier nog meer tips om hoofdpijn te voorkomen en te verhelpen, of doe deze oefeningen om een stijve nek te voorkomen.