Wanneer je veel uren op kantoor draait is het vanzelfsprekend dat je soms even een dipje hebt. Zeker rond een uur of vier wanneer je er al wat uren op een dag op hebt zitten en je toch nog even moet. Hoe boost je dan je humeur?

Als je een lange to-do lijst hebt kan het verleidelijk zijn deze zo snel mogelijk af te werken met een gefocuste blik waar je spontaan rimpels van krijgt. Toch is dit niet de meeste efficiënte manier van aanpak..

Socializen met je collega’s!

Onderzoek toont aan dat contact met collega’s je humeur op kantoor een enorme boost geeft. De onderzoeksgroep werd verdeeld in 3 groepen: ontvangers, gevers en een controlegroep. ‘Gevers’ moesten kleine ‘acts of kindness’ doen voor de ontvangers. De controlegroep kreeg geen opdracht. Het resultaat? De daden van de ‘gevers’ inspireerden iedereen op kantoor om aardiger te doen tegen elkaar. De ‘ontvangers’ waren ook 270 procent meer behulpzaam dan de controlegroep. En het mooiste? Iedereen liet weten gelukkiger te zijn!

Die koffie die jij je collega brengt en dat praatje met je buurman of buurvrouw op kantoor zorgt dus voor een beter humeur voor iedereen!

Lees hier hoe je in één uur kunt zorgen voor een 48-uur durend geluksgevoel!