Misschien heb je zelf al een grote pot in huis of zie je het wel eens voorbij komen. Eiwitpoeder. Ook wel proteïne poeder genoemd. Deze eiwitten voeg je toe aan bijvoorbeeld je smoothies, gewoon wat water of je favoriete muffin recept. Ze zorgen ervoor dat je net wat meer eiwitten binnen krijgt. Dit is bijvoorbeeld goed voor je lichaam wanneer je sport, maar ook wanneer je uit je voeding misschien niet genoeg eiwitten haalt. Eiwitpoeder komt ik vele vormen voor, maar ze zijn niet allemaal even gezond.


Waarom eiwitpoeder?

Je hebt het in principe niet nodig wanneer je gevarieerd eet en na het sporten extra eiwitten eet of drinkt. Maar helaas eten we niet allemaal zo gevarieerd. Mensen die bijvoorbeeld vegetarisch eten, eten vaak veel groentes en hier halen ze niet altijd voldoende eiwitten uit, zeker niet als ze 6 keer per week sporten. Je kunt dan bijvoorbeeld extra noten en zaden toevoegen aan je voeding, maar dit is ook niet altijd de beste oplossing. In dit soort gevallen is eiwitpoeder een aanrader om te gebruiken.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende eiwitpoeders op de markt, dus het is best een grote opgave om het perfecte eiwitpoeder voor jou te vinden. Je kunt ze selecteren op type, smaak, prijs en kwaliteit. Je kunt voor jezelf een beetje bepalen wat voor jou het belangrijkste is. Gebruik je vooral eiwitpoeder voor het sporten? Dan kun je het het beste mixen met water of je gooit het in je dagelijkse smoothie.

Toevoegingen in eiwitpoeders

Welk soort je ook kiest, lees altijd de ingrediëntenlijst heel goed. Er worden heel vaak onnodige kleur, geur, smaak en andere stoffen toegevoegd, die absoluut niet noodzakelijke zijn. Wij raden je aan om voor een biologische variant te gaan. We zijn zelfs het meeste fan van 100% natuurlijke varianten en het liefst vegan. Hier zitten namelijk de minste toevoegingen in. Helaas is dit niet altijd voor iedereen mogelijk qua prijs en beschikbaarheid. Dus kiezen velen voor een andere variant, let er dan extra goed op dat je eiwitpoeder niet is volgepropt met (kunstmatige) suikers en smaakversterkers.

 


Lees ook:

Zo kun jij je eiwitpoeder dus óók gebruiken!

Hoeveel eiwitten heb je nou eigenlijk echt nodig?

6 verrassende plantaardige eiwitrijke voedingsmiddelen!