Moeite met opstaan? En wil je het liefst zo lang mogelijk blijven liggen? Dan is het tijd voor veranderingen. Je kunt jezelf namelijk nu aanleren om een vroege vogel te worden. Vroeg opstaan heeft enorm veel voordelen, je hebt een lekkere lange dag, je kunt meer doen op een dag en je kunt genieten van mooie ochtend momenten. Wie wilt dat nou niet? Dus hup, morgen vroeg opstaan!

Vroeg opstaan kan je aanleren!


Eerder slapen

Iedereen heeft ongeveer tussen de 6 en 9 uur slaap nodig per nacht. Wanneer je vroeger wilt gaan opstaan is het dus belangrijk dat je die verloren slaap ergens vandaan kunt halen. Het is dus beter om eerder je bed in te gaan.

Slaapgedrag aanpassen

Zoek als aller eerst voor jezelf een uit hoeveel slaap je nodig heb. Op deze manier kun je langzaam je nachtrust verplaatsen. Sta bijvoorbeeld iedere dag een kwartier vroeger op, tot je de tijd hebt bereikt die je wilt aanhouden. Op deze manier geef je je lichaam de tijd om te kunnen wennen aan je nieuwe slaapritme.

Plan iets belangrijks

Spreek met jezelf af dat je in de ochtend iets gaat doen, wat je echt moet doen. Bijvoorbeeld een sollicitatie, of een andere belangrijke taak. Deze taken zullen je motiveren om je bed uit te komen. Het geeft ook nog eens een fijn gevoel, dat je alle belangrijke taken al hebt gedaan tegen de middag.

Tijd voor jezelf

’s Ochtends vroeg slapen veel mensen natuurlijk nog, en daardoor is het het perfecte moment om even iets voor jezelf te gaan doen. Laat jezelf eens lekker tot rust komen met een goed boek, of een heerlijk warm bad. Zo begin je de dag altijd met een lach!

De wekker

Voor vele geen leuke vriend, maar hij is er wel altijd voor ons. De wekker. Het vervelendste geluid dat vele mensen in de ochtend horen, maar toch is het echt beter om er naar te luisteren. Sta meteen op als je de wekker hoort. Zet je wekker aan de andere kant van je slaapkamer, hierdoor moet je er wel uit om het uit te zetten, en dan kun je je ook niet nog eventjes een keertje omdraaien.


Lees ook:

Verbeter je nachtrust; de effecten van Melatonine

Citroenwater in de ochtend, waar is het goed voor?

5 gezonde koffies die je een flinke boost geven in de ochtend!