Warm citroenwater dagelijks drinken, als eerste in de ochtend, bleek opeens een enorme hype te zijn. Bij velen is dit ook al onderdeel van hun ochtend routine. Als eerste in de ochtend een glaasje warme citroenwater drinken. Het blijkt veel gezondheidsvoordelen met zich mee te brengen. Maar ook nadelen. Lees verder om alles pro’s en con’s van warme citroenwater te weten!

Voordelen

  1. Spijsvertering. Een glaasje warm water helpt hier al mee in de ochtend. Het brengt alles op gang na een nacht slapen. Maar ook de citroenzuur kan de vertering bevorderen doordat het de maagzuur stimuleert.
  2. Het zet je metabolisme op gang. Door citroenwater activeer je je stofwisseling en zul je misschien merken dat je een gezond lichaamsgewicht behoud, of zelfs afvalt.
  3. Reiniging van je lichaam. Het reinigt je lichaam en zorgt hiervoor voor een natuurlijke detox. Je kan het zien als een natuurlijke doorspoeling. Een grote voordeel hiervan is dat je huid ook een stuk rustiger wordt. Voeg een stukje verse gember en/of kurkua toe voor nog meer gezondsheidsvoordelen!

Nadelen

  1. Citroensap van zichzelf is heel erg zuur. Het heeft een Ph-waard van 2/3. Dit is ontzettend slecht voor je tanden. Zodra het in aanraking komt met je tanden haalt het de glazuur weg. Ook zullen je tanden er geel van worden. Het beste is dus eigenlijk om het in 1 keer achterover te gooien om zo min mogelijk contact met je tanden te veroorzaken. Een rietje is ook een optie, al komt het dan nog wel in aanraking met je tanden aan de binnenkant.
  2. Als je een schijfje citroen laat weken in je glas water drink je onbewust ook de bestrijdingsmiddelen van het fruit. Om deze reden is het altijd verstandig om biologische citroenen te kopen of het gewoon uit te persen.

Als je toch besluit om warm citroenwater te drinken, spoel dan altijd je mond achteraf met water!


Lees ook:

3 heerlijke smoothies met ongelofelijke gezondheidsvoordelen

Deze succesvolle CEO’s verklappen hun (rare) ochtendrituelen!

Wat is het beste tijdstip om te ontbijten (en cravings te voorkomen)?