Waar mannen zich druk maken over het trainen van de borst, is dit bij vrouwen vaak meer het trainen van de billen en benen. Toch is het ook voor vrouwen belangrijk om niet het trainen van de borst over te slaan!

Grotere borsten?

Het lijkt niet echt veel voordeel te geven: bij ons zie je er immers veel minder van dan bij mannen, toch? Onjuist! Door je borst te trainen worden ze bij de onderste aanhechtingspunten van de pectoralis major strakker. Dit is het punt waar je borst mogelijk “begint te hangen”.

Je gehele bovenlichaam wordt er sterker en gespierder door! Door het trainen van je borst zul je beter worden in andere oefeningen. Je gebruikt je borstspier namelijk bij bijna álle handelingen die je met je armen doet!

Ook is het een voordeel voor bij het afvallen. Wanneer je afvalt zullen je borsten iets kleiner worden, omdat je vetpercentage daalt. Door de spieren eronder groter te maken zal je een klein lift-effect veroorzaken. Natuurlijk moet je geen hele cup groter verwachten, maar het zal wel een subtiel verschil geven!

Oefeningen

Dumbell fly

Neem dumbells in je hand en ga op een bankje liggen. Houd je armen bijna gestrekt boven je en breng ze langzaam naar beneden. Strek in de eindpositie je armen niet helemaal, maar houd ze licht gebogen.

Dumbell press

Zet je bankje iets omhoog, hierdoor pak je je borstspier net even van een andere kant dan bij de oefening hierboven. Strek je armen weer boven je uit. Laat je armen zo zakken dat ze in een hoek van 90 graden eindigen, met je ellebogen onder je dumbell! Zak ook niet te laag: dat heeft geen toegevoegde waarde. Laat rustig zakken naar beneden en duw de dumbells explosief omhoog!

Push-ups

De push-up is een lastige oefening, maar oefening baart kunst! Oefen ze om de dag en je zult zien dat je snel progressie maakt! Belangrijk is dat je hele lichaam een plank blijft! Wanneer je in gaat zakken is dit slecht voor je rug en schouders. Ook maak je het jezelf hierdoor zwaarder!