Foto: Instagram @goatyoga

 

Ondertussen zijn we er al een tijdje achter dat yoga niet alleen voor alle zweverige en geiten-wollen sokken types is. Al kun je sinds begin dit jaar, in het Amsterdamse bos de geitjes wél bij je yoga work-out betrekken!

Als wij zen worden, worden de geiten ook rustig

Brenda Bood, een yoga instructrice in hart en nieren kwam op het idee nadat er een video uit Oregan ( Verenigde Staten) over een yogales tussen de geiten, een enorme hit op socialmedia werd. Nu geeft ze elke zaterdagochtend een yogales te midden van kleine, jonge geitjes. Dit op de geitenboerderij “Ridammer” in het Amsterdamse Bos. Brenda is er van overtuigd dat dit de ideale plek is voor een yoga flow: “Je leert hier heel goed loslaten.”

 Met de voetjes in het stro

Je yogamatje ligt voor de verandering een keer niet in een schone zaal of sportschool. Nee, bij deze les ligt je matje lekker in het stro. Met je blote voeten sta je in een “stal”, tussen de jonge geitjes en loop je door stro en soms ook wat geitenkeutels heen. Je moet dus niet bang zijn om een beetje vies te worden. “Ik ben ervan overtuigd dat het goed is voor mensen om meer in contact te komen met de natuur,” vertelt Brenda. “En ook om vies te durven worden. Het kan zomaar gebeuren dat een geitje op je yogamat plast, ja. Daar moet je je in het begin misschien even bij neerleggen, maar het is heel bevrijdend. En goed voor je immuunsysteem.”

De geitjes knuffelen

Als je al eens eerder een yogalesje hebt gevolgd, dan weet je dat het vaak in een hele rustige omgeving met weinig afleiding wordt gegeven. Op de geitenboerderij is de yogales wel een tikkeltje anders. “Er gebeuren allerlei onverwachte dingen. Er kan ineens een geitje op je rug springen of aan je haar gaan knabbelen,” iets waardoor de les een stuk leuker en speelser wordt. Ook legt Brenda uit dat je hierdoor: “leert je verwachtingen los te laten. Je kunt namelijk niet alles plannen.”

Om ook echt daadwerkelijk met de natuur en de geitjes zelf in contact te komen, is er tijdens de yogales ook tijd om met de beestjes te knuffelen.”Door de aanraking met een dier maak je het knuffelhormoon oxytocine aan waardoor je lichaam zich vanzelf ontspant. En jonge geitjes zijn nieuwsgierig en heel schattig, daar is geen enkele spanning in je lichaam tegen bestand.”

Enthousiast?  Voor €25 kun je je eerste yogales tussen de geitjes -inclusief het knuffelen ervan- volgen en krijg je er ook nog een heerlijke cappuccino met geitenmelk en huisgemaakte notentaartje bij. Vergeet je wel niet van te voren aan te melden, aangezien er per les maar 8 deelnemers mee kunnen doen.

Toch liever zonder geit in je eigen huiskamer? Wij leren je hier hoe je de zonnegroet perfect uitvoert.

Foto: Yogalesje