Besloten om te beginnen met yoga? Op het internet kun je een hele boel filmpjes vinden met beginner flows, maar soms is het wat lastig om bij te houden. Om je een kleine basis mee te geven zodat je die filmpjes wat makkelijk kunt volgen, leggen wij  je op een simpele manier uit hoe je de basis flow de ‘Zonnegroet’ moet uitvoeren.

Zonnegroet

 1. Sta in de richting van de opkomende zon (als het even kan) en zet beide voeten tegen elkaar. Breng je handpalmen samen bij je hart, alsof je bidt. Je mag je armen ook langs je lichaam houden.
 2. Adem in en strek je armen, gooi je armen naar boven. Buig langzaam naar achteren, terwijl je je armen boven je hoofd gestrekt houdt.
 3. Buig naar voren en adem daarbij langzaam uit. Je buik beweegt in de richting van de bovenbenen en je handen breng je naar de grond.
 4. Adem in en breng je linkervoet zo ver mogelijk naar achteren. Houd je handen op de grond en zorg dat de rechtervoet tussen de handen blijft staan. Houd je hoofd omhoog.
 5. Breng je linkerbeen naar achteren terwijl je uitblaast. Je staat op handen en tenen met je heupen omhoog. Je kijkt naar de vloer.
 6. Beweeg je lichaam naar de grond terwijl je de adem inhoudt. Vanuit de knieën naar het voorhoofd toe. Totdat je knieën, borst, handen en voorhoofd de grond raken. Heupen en onderbuik blijven omhoog.
 7. Richt het bovenlichaam omhoog, adem nog steeds in. Strek de armen. Laat de heup zakken. Richt het bovenlichaam vanaf het middel omhoog. Buig naar achteren en kijk omhoog. Benen liggen naast elkaar.
 8. Maak van je lichaam een driehoek. Adem langzaam uit en verhef je heupen van de grond. Je benen en armen blijven gestrekt en je hoofd komt in één lijn met je armen.
 9. Stap naar voren. Adem langzaam in en buig je rechterbeen en zet er een grote stap mee naar voren. Beweeg je linkerknie naar de grond. Net als in stap 4, kijk je omhoog.
 10. Buig naar beneden. Adem langzaam uit, houd de handen op de grond en breng de linkervoet naast de rechtervoet tussen de handen. Buig vanuit de heupen en probeer de buik in de richting van de bovenbenen te brengen. Zelfde positie als 3.
 11. Strek de armen naar boven terwijl je inademt. Buig langzaam naar achteren. Zie stap 2.
 12. Ga terug naar de beginstand terwijl je uit ademt. Ga weer met de voeten tegen elkaar en gevouwen handpalmen naar de opkomende zon kijken. Je kunt doorgaan met een nieuwe zonnegroet!