Zoete aardappels zijn HOT! Niet gek, wat ze zijn lekker en zijn ook nog eens gezonder dan normale aardappelen. Daarnaast kun je er eindeloos leuke dingen mee doen. Zo deelden we laatste de recepten voor zoete aardappel pasta, zoete aardappel uit de oven en vandaag deze heerlijke zoete aardappel rosti’s. Veel heb je er niet voor nodig (maar 5 ingrediënten) en je kunt ze bij verschillende gelegenheden eten. Je kunt ze bijvoorbeeld eten met een stukje vlees, bij je salade of als borrelhapje met een lekkere dip. Je kunt er dus alle kanten mee op. Hop aan de slag in de keuken dus!
Vind hier het recept voor zoete aardappel noodles met cashew saus.
Bereiding zoete aardappel rosti’s
- Pak een grote kom.
- Klop hier het ei in.
- Rasp de zoete aardappel en hak de lenteui en voeg deze toe aan het ei.
- Doe als laatste het meel in de kom en breng op smaak met peper en zout.
- Mix alles goed tot 1 plakkerige massa.
- Maak kleine “burgers” van je zoete aardappel mix en leg deze op een bord.
- Pak een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur een ruime scheut olijfolie.
- Pak een extra bord of schaal en leg hier keukenpapier op.
- Bak de zoete aardappel “burgers” 2 a 3 minuten, draai ze om en bak nog ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zien.
- Leg de gebakken rosti’s op het keukenpapier (dit zuigt het vet op)
- Herhaal dit alles tot de zoete aardappel mix op is.
- Serveer ze lauw/warm met een saus naar keuze.
Eet smakelijk!
Kun je geen genoeg krijgen van al die zoete aardappels? Nou, wij ook niet! Daarom hebben we nog veel meer heerlijke recepten voor je!
Probeer bijvoorbeeld:
Zoete aardappel ovenschotel met mager gehakt
Mexicaanse zoete aardappel taco’s
Simpel én gezond, gevulde zoete aardappel uit de oven!