Als je aan een herfst ontbijt denkt, denk je al gauw aan appels, peren, pompoen, havermout, rijstepap, kaneel en nog veel meer lekkere specerijen en ingrediënten. Wat dan ook een groot voordeel is aan de herfst, is dat je dit allemaal kan combineren en om kunt toveren tot een heerlijk ontbijt. Freshhh heeft 7 lekkere herfst ontbijtjes voor jou op een rijtje gezet, om van te smullen!


1. Havermout met gebakken banaan

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en mix ondertussen de havermout met bakmeel en kaneel. Doe dit in een klein ovenschaaltje.
  • Voeg vervolgens de amandel drik toe. Roer goed door en zet voor 40 minuten in de oven. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan.
  • Snijd dan de banaan in plakjes en bak deze in de pan. Voeg na 2 minuten de kaneel en de maple syrup toe. Laat dit nog 2 minuten doorbakken en draai ze tussendoor nog een keer om.
  • Serveer de gebakken havermout met de gebakken banaan, samen met wat amandelboter en extra maple syrup.

2. Smoothie van worteltaart

Bereidingswijze:

  • Het bereiden van deze smoothie is (gelukkig) niet heel erg lastig. Net als bij een andere smoothie voeg je alle ingrediënten samen toe in een blender en blend je dit tot een romige smoothie. Yum!

3. Rijstepap met kokos en banaan

Bereidingswijze:

  • Stop alle ingrediënten in een slowcooker en laat dit op een lage stand garen, tot de rijst zacht is.
  • Serveer de zachte rijst met banaan, kaffirlime blaadjes, zwarte sesamzaadjes, kokos en gember. Giet de siroop eroverheen. Klaar!

4. Krentenbrood-wentelteefjes met ricotta

Bereidingswijze:

  • Meng in een kom met een garde of staafmixer de melk, ei, kaneel en suiker. Haal net als bij het maken van een wentelteefje de sneetjes krentenbrood door dit mengsel. Verwarm boter of margarine in een pan.
  • Bak de krenten-wentelteefjes ongeveer 3 minuten per kant. Meng in een aparte kom de ricotta en een snufje kaneel. Serveer de wentelteefjes met een schep ricotta eroverheen en een scheutje stroop of maple syrup. Lekker voor erbij: verse aardbeien!

5. Zoete aardappelpannenkoekjes met dadels

Bereidingswijze:

  • Kook de zoete aardappels in 20 minuten gaar in een pan. Let op: ze moeten zacht genoeg zijn om te pureren. Pureer vervolgens de aardappels en voeg ondertussen één voor één de eieren toe. Meng dit tot een romig mengsel. Voeg voor een lekker smaakje eventueel een theelepeltje gember en/of kaneel toe.
  • Giet vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in 5-6 minuten gaar. Snijd de dadels en pecannoten in stukjes. Serveer de pannenkoeken met een scheutje maple syrup en strooi tot slot de pecannoten en dadels eroverheen. Eetsmakelijk!

6. Kaneelsmoothie met peer

Bereidingswijze:

  • Schil de peer en haal het klokhuis uit het stuk fruit. Stop dan alle ingrediënten in een blender en blend dit tot een romige smoothie. Voeg wat extra melk toe als je smoothie te dik is, en wat extra yoghurt of banaan als die te dun is. Strooi en theelepeltje kaneel over de smoothie.

7. Appel kaneel tosti

Bereidingswijze:

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Verdeel dit vervolgens over een plakje brood en strooi hier een snufje kaneel overheen. Wil je het iets zoeter? Gooi er nog een snufje suiker overheen.
  • Doe het andere plakje brood erbovenop en leg dit in je tosti-ijzer. Serveer tot slot met honing of mape syrup en klaar is Kees!

Bekijk ook deze heerlijke herfstige recepten: